2023-06-17
1968 views
柴灣爆炸戲棚近日試演耳熟能詳既“小男人周記”既音樂劇,同幾個朋友預先係附近訂定餐廳,就揾到呢一間都算係好隱蔽既超高高高質素既餐廳。SHELTER座落於柴灣工業中心,距離柴灣地鐵站係需要15分鐘路程。最快捷既方法係係柴灣地鐵EXIT D向右源住天橋一直行過去對面公園,然後穿過公園經過一間學校轉左行,再一直行到漁灣村盡頭過馬路即達。一進入餐廳,感覺忽然間好寧靜,再望到個海景,感覺好舒服好靚,我地由黃昏坐到夜晚,望住天空既變化,係一個好適合放鬆自療既好地方。食物方面價錢算幾高性價比,而且好味度爆哂燈,逐一介紹下佢地先:💖無花果巴馬火腿沙律配意式黑醋💖全部食材好新鮮,而且黑醋屬於甜個一種,夾雜住無花果等等既配料提升左個鮮味,好開冑好驚喜,大愛,一定要點啊!💖墨汁一口和牛炊飯💖WOW! 這個不得了,係一個唔會食到成口墨汁既墨汁飯。點解?因為佢但屬於乾身既醬汁,就係呢一點就體會到廚師既心思,要知道係街度食墨汁飯係幾甘尷尬,𡯁其如果係第一次約會嘅人,食到成口墨汁都咪話唔開冑,所以SHELTER就無呢個煩惱啦。和牛細細件一口,煎得好香脆。💖紐西蘭牛肉芝士漢堡配薯條💖麵包脆口,牛肉夠多汁又滑嫰而且勁厚
💖無花果巴馬火腿沙律配意式黑醋💖
💖墨汁一口和牛炊飯💖
💖紐西蘭牛肉芝士漢堡配薯條💖
麵包脆口,牛肉夠多汁又滑嫰而且勁厚,配襯適量既沙律醬,半溶芝士,就算分成4等份都夠4個人食。薯條炸得香脆,讓人一口接一口甘食。👍
💖芝士本茹雞肉意粉💖
雖然係creamy,但都不失香口,因為雞肉同茹應該係煎過再煮,所以食落唔會淋哂,係好輕盈兼少少辣辣地既風味。
最後都多謝同麻煩哂,就算last order左,廚師都特登走出來整埋個甜品俾我地。不過OREO圈唔建議,可能放得耐相較硬身,但朱古力鬆餅超熱超好味,面頭既朱古力半溶狀態,配埋蛋糕既輕盈好夾。👍😋
可能交通唔就腳,呢度人流相對少啲,但每碟菜大約70到80蚊,服務態度友善,SHELTER真的值得被看見啊。💖💪