2018-10-11
有時返工中午食晏都想食好D。最近又俾我搵到一間唔錯嘅越泰菜:)一出𨋢門,已經見到有大大個搶眼招牌!一入到餐廳,感覺好光猛醒神。由於依度人流都算多,客人大多數都係上下層公司D同事飯腳,都有兩三張枱可以足夠容納6-10人坐既位置,感覺都幾熱鬧!而今次我同左五位同事上黎都好快就有位坐👍🏻我地主要食兩款心水皇牌午飯🥣先要俾個讚服務員友善又細心!落完order不用十五分鐘就已經送上面前!而且服務員仲好好人咁問我地夠唔夠飯?同事個個都話添加半碗飯😱依家好少可聽到D餐廳主動問客人話添飯,無疑令我地對依間餐廳印象分都幾高,同時依度嘅油飯真係好好食🤗食完大家都好滿足🙂至於食物方面,推介以下兩款俾大家:1)皇牌海南雞油飯不可錯過!今日D雞肉好嫩滑,再點埋酸辣醬食起黎非常惹味,而清雞湯本人覺得剛剛好中和返口腔𥚃的辛辣味😋開心😍啖啖肉~肉質嫩且肥瘦均勻,煮出來自然肉嫩又多汁!完全食到不是白切雞之分別~雞湯唔會太油或太濃味,健康人士最岩飲😃2)泰式豬脾飯都係好食之選豬脾肉質嫩滑又夠「淋」,我平時會走皮食,但依個餐我連皮食都唔覺得肥膩~因為食材都算肥瘦均勻,而豬脾肉底就墊左少少芽菜~再加半隻滷水蛋,配搭味道都ok
先要俾個讚服務員友善又細心!
至於食物方面,推介以下兩款俾大家:
1)皇牌海南雞油飯不可錯過!
雞湯唔會太油或太濃味,健康人士最岩飲😃
2)泰式豬脾飯都係好食之選
豬脾肉質嫩滑又夠「淋」,我平時會走皮食,但依個餐我連皮食都唔覺得肥膩~因為食材都算肥瘦均勻,而豬脾肉底就墊左少少芽菜~再加半隻滷水蛋,配搭味道都ok!
3)越式雞扒飯不錯不失之選
如果食厭左之前果兩款,亦都可以選擇以下款式,我同事貪佢塊雞扒大大塊又燒得夠惹味,當然配埋油飯同醬汁味道同樣好食👍🏻
整體食物同服務都好滿意,相信我同同事們日後會繼續幫襯:)