2021-05-13
駱駝漆大廈入面嘅呢間台灣嘢無論平日定假日都好多人🙈 我哋平日夜晚嚟到都見到佢返咗兩至三次枱 😱 真係好厲害 👍🏻 啲嘢食好味之餘,仲要黃店,唔怪之得咁好生意刈包 📍$32連讀都唔識讀 😂 雖然去過台灣好多次,但今次第一次食刈包,原來好好食😱 用蒸過嘅半圓形包包住入面嘅半肥瘦五花腩、酸菜、花生碎、同其他餡料,好惹味喎!招牌紅燒牛肉麵 📍$73湯底用咗新鮮騸牯牛骨熬咗2x 幾個鐘,所以味道特別濃郁,再帶有少少微辣,好有風味 👍🏻 牛肉有筋有肉,好腍好入味 試管鹽酥豚肉 📍$53鹽酥雞就食得多啦,豚肉真係第一次,比雞肉更腍更juicy 😋 仲可以自己配唔同試管調味料 🧪 有梅子粉、蒜粉、鹽酥雞粉、等等 糖醋豬軟骨滷肉飯 📍$68豬軟骨又腍又入味,甜甜地咁,再加埋地道嘅滷肉飯,真係食餸多過食飯呀 巨峰提子多多 📍$25提子嘅飲品最驚就係似藥水,不過呢杯一啲藥水嘅感覺都無 😬 真係重提子同益力多味,酸酸地幾好飲珍珠奶茶 📍$28好耐無坐低飲珍珠奶茶啦 😬 一路食台灣嘢,一路飲珍珠奶茶先係最原本嘅風味黎架嘛
刈包 📍$32
招牌紅燒牛肉麵 📍$73