2024-10-12
今日同朋友去尖沙咀一間格調酒吧,氛圍真係好正!我哋叫咗 Blue Lagoon 同 Long IslandBlue Lagoon 顏色勁靚好藍,飲落去清爽又有啲甜,心情即刻好返Long Island 酒精感十足,飲落甜甜地,啱晒我地呢啲好酒之人野食方面首先試咗法式鵝肝多士,真係好高級,鵝肝又滑又軟身,配埋香脆多士,咬落去一口真係超滿足!跟住就係芝士煙肉薯條,呢個小食真係好好味,煙肉嘅鹹香加上濃郁芝士,每條薯條都好好味,根本食到停唔到,用黎送酒係一流!鮑魚意大利飯,鮑魚嘅鮮味融入咗每一口,好有水準!鮑魚本身食落亦唔會硬好軟身最後就係軟殼蟹黃金扁意粉,蟹肉鮮甜,意粉口感啱啱好,煮得唔會好硬,而且每條麵都好索味好入味,加上特製醬汁,真係絕配!