2022-01-18 276 views
同朋友係市區玩得多,心血來潮想去下離島玩當一個小旅行,今次揀左去梅窩!我地星期日係中環碼頭坐朝早11點班船,落船差唔多12點就緊係填下個胃先,於是揀左呢間去食星期日先有既招牌蟹茄湯檬🦀落船後向右邊行,沿途經過單車堆同銀礦灣酒店,我地差唔多12點到等左幾分鐘就有位啦;不過坐低冇幾耐就開始多人等位,大家唔想等最好12點前或2點後黎到。店內座位唔算多,暫時2人一枱,雖然茶餐廳比較舊但都乾淨企里👍🏻伙記服務態度好好,落單爽手,食完幫我地收左枱面既嘢唔洗阻住。.蟹茄湯檬 HKD63呢款招牌菜只會係星期日供應。橙紅色湯底鮮甜且通透冇油,除左番茄味濃郁仲有蟹既鮮味!其實叫之前冇諗過有蟹,黎到竟然有1.5隻蟹都真係好足料,佢地既蟹係附近居民即捉即送到餐廳,所以絕對新鮮🤩雖然蟹肉唔算多,但一碗入面仲有4-5舊牛腩,肥瘦啱啱好肉質仲好淋,仲有兩粒札肉丸,好食到成碗食曬見到碗底仲想再encore🤤除左蟹茄,順化辣雞湯檬同鮮茄牛腩湯檬都係星期日限量供應!有機會下次再黎試下😋越式香茅雞翼 HKD68雞翼有6隻,中等size,肉質算嫩滑,不過我地都係度諗呢度小食比食碗麵仲貴🤣🤣.津津食店地址 |大嶼山鄉事會路35

蟹茄湯檬 HKD63

越式香茅雞翼 HKD68
越式香茅雞翼

津津食店
地址 |
大嶼山鄉事會路35號地下
2022-01-16
Waiting Time
5 Minutes (Dine In)
$100 (Lunch)
越式香茅雞翼