2021-03-29
天氣開始熱啦,正午成30度🥵所以行山都要揀條易行啲嘅路線。由愉景灣行到梅窩,total around 2個幾鐘,全程水泥路,係一條合家歡路線🏃🏻♀️ 去到梅窩即刻揾好野食☺️朋友話之前試過呢間土耳其餐廳,覺得唔錯,戶以帶我地黎試下🤩成但餐牌都係得英文,我地研究左好耐🤔我地5個人total 叫左4樣野🤣但都已經食到好飽🌯 Grilled Chicken Wrap ($76)一上到來勁大條,入面充滿大量蔬菜同雞肉粒,我地揀左Garlic yogurt醬(另外仲有辣蕃茄醬/ 薄荷yogurt 可以揀),有少少酸酸maymay ,幾開胃好食,但唔算好特別。🍢 Falafel Kebab ($122)Falafel即係鷹嘴豆餡煎餅,而Kabab係解串燒,即係燒既鷹嘴豆餡煎餅。食落粉粉地乾乾地,有小小燒過既煙熏味,點埋個辣蕃茄醬(係剁碎左既蕃茄蓉)另外仲有個鷹嘴豆蓉醬(有燒烤過既味道)食落都唔錯。揀左配 🌮pita bread 同 燒茄子🍆🍢 Lamb Shish Kebab ($168)羊肉串燒,配左土耳其香草飯同燒茄子,羊肉唔肥,冇羶味,但食落唔柴,肉都算淋,但個味比較似食緊牛肉🤣個飯好味🐟 G
Grilled Chicken Wrap
🌯 Grilled Chicken Wrap ($76)
Falafel Kebab
🍢 Falafel Kebab ($122)
Lamb Shish Kebab
Grilled Fillet of Sole
🐟 Grilled Fillet of Sole ($122)
烤龍利柳配薯角,個魚肉好滑,冇鯹味又冇泥味👍🏻魚面淋上辣蕃茄蓉🤩好夾,有少少似食緊紅衫魚咁,但滑好多
薯角炸得夠脆👍🏻
整體來講好味,環境都唔錯,適合同朋友坐低傾計hea一個下奏🍻 值得一提既係,呢度係唔收加一/冇限時咖☺️