2024-01-31 1127 views
踏入一間茶餐廳,一股懷舊氣息撲面而來,啲裝潢真係有種返咗老屋企嘅感覺🏠。我一於點個公司三文治先,啖啖肉感嘅扎肉、甜脆嘅蕃茄,啲芝士緊黏喺香噴噴嘅煎蛋上面,咬落去真係惹味到暈!熱辣辣嘅西多士衣甲嘅糖漿點綴,食落去甜香脆口,真係一絕👍!香濃嘅奶茶超級滋味,無論凍定熱,一啖入口,夠晒滑夠晒香,唔飲都得罪自己!豬扒炒烏冬幼滑得來,再配合厚身豬扒,炒功一流。五香肉丁公仔面嘅配搭就好夠味,面個嚼勁度皇帝嘅感覺,肉丁小小咸,不過味道經典。茶餐廳總有一種幾正嘅熱鬧氣氛,食客爭嘈嘅聲音都嚟得好亲切。算係行完梅窩海邊一圈,食個飯,打個牙祭嘅好地方👌。下次一定要再試下其他嘢,三文治同炒烏冬實在太啱口味啦!