2022-10-14 1251 views
同男朋友係梅窩3日2夜第一晚入到黎梗係chill 一 chill先男朋友第一時間就揀左哩間因為個景係望住個海於是我哋喺酒店放低個袋Hea左陣就行過去呢間餐廳。由於我哋係平日入去玩所以唔算話太多人等位。入到去,侍應就非常熱情招呼。唔知呢啲係咪梅窩人嘅特色。好有親切咁。一嚟到就嗌咗兩杯啤酒先。店員好熱情地解釋飲品Double haven adventure IPA ($45)酒精濃度比較高,岩哂中意味道比較濃既朋友入口有種啖啖甘香既味道。沙律 Greek salads 🥗 ($118)一嚟到先發現原來好大兜沙律,主要有feta cheese, olive,veggie in marjoram and lemon dressing。成個配搭好新鮮,再有feta cheese嘅濃郁。傳統嘅Feta cheese主要係以綿羊奶製作,質地有啲似酸乳酪,佢再配搭新鮮嘅蔬菜,黑橄欖以及橄欖油混合味道相當之配搭。主菜 country pizza-small($159)因為我哋細食,所以我哋淨係叫咗個細嘅Pizza佢入邊有煙肉,蘑菇,洋蔥,同迷迭香。佢呢個嘅配搭加上迷迭香令到成個Pizza好出色,而且佢呢
同男朋友係梅窩3日2夜
第一晚入到黎梗係chill 一 chill先
男朋友第一時間就揀左哩間
因為個景係望住個海
於是我哋喺酒店放低個袋Hea左陣
就行過去呢間餐廳。由於我哋係平日入去玩
所以唔算話太多人等位。
入到去,侍應就非常熱情招呼。
唔知呢啲係咪梅窩人嘅特色。
好有親切咁。
一嚟到就嗌咗兩杯啤酒先。
店員好熱情地解釋

飲品
酒精濃度比較高,岩哂中意味道比較濃既朋友
入口有種啖啖甘香既味道。

沙律 Greek salads 🥗 ($118)

主菜 country pizza-small($159)
因為我哋細食,所以我哋淨係叫咗個細嘅Pizza
佢入邊有煙肉,蘑菇,洋蔥,同迷迭香。
佢呢個嘅配搭加上迷迭香令到成個Pizza好出色
,而且佢呢個價錢非常親民,同埋好大份,本身諗住叫多個意粉,好彩都冇叫到,如果唔係一定食唔晒。

總結

呢間餐廳價錢第一眼望落去係偏貴,但係當野食嚟到個份量之後,我認為係非常親民價。有機會入嚟梅窩玩我會再食佢嘅意粉同佢啲Pizza,因為佢啲意粉都好大碟,同好吸引。而且店員亦都好親民好熱情,加上對住海景令到我想繼續坐喺度。