2020-06-15 675 views
生日飯緊係要食好佢,多謝男朋友陪我黎食好西,可惜剛好撞正姨媽黎同我慶祝生日,我將食刺食嘅quota 送咗畀呢杯甜甜地又充滿極高梅味嘅 梅酒~於是呢餐食嘅全部都係熟食。本身都係呢到熟客仔,最鐘意就係食呢到嘅酒煮蜆 ,清香又鮮甜,一定連湯汁飲埋。另外今次主攻食燒物,青芥末燒生蠔 無得頂,wasabi 溝得幾好,濃郁得黎帶少少攻鼻,但又唔會搶咗蠔味,生蠔燒完都仲係滑,我下次會再食~另外燒鱔又係正,滑得黎又重魚香,最後加單再Encore~ 明太子雞翼當堂比下去,雖然微微地辣無骨入口啖啖肉,但始終無燒鱔咁令人難忘~壽司黎講就叫左平時食開嘅牛油果軟殼蟹 壽司 同吞拿魚卷壽司。軟殼蟹夠長又脆,但因為相機無電最後無影到吞拿魚蓉卷,將吞拿魚刺身變成魚蓉,入口即融嘅感覺超正,但我自己就比較鐘意佢個吞拿魚蓉豆腐,真心滑到好似食緊雪糕咁~估唔到梅酒可以咁好飲,好想試下柚子同菠蘿酒~

梅酒

酒煮蜆

青芥末燒生蠔

燒鱔&明太子雞翼

牛油果軟殼蟹壽司

估唔到梅酒可以咁好飲,好想試下柚子同菠蘿酒~
2020-05-30
Celebration