2009-04-16 18 views
今次是第二次來,懂得在尖東地鐵站P找出口了。六點鐘沒那麼多人,七點多連壽司吧的位子也有客人坐。我們三個人坐在廂座非常舒適。點餐紙有A~G七張,分別為刺身壽司、卷物、沙律、燒物、和食、主食和炸物七大類。三文魚刺身---唔錯吞拿魚刺身---脂肪分解唔夠新鮮章紅魚刺身---一般甜蝦刺身---幾好帶子刺身---細粒過頭,一般角螺刺身---部份有啲腥,好細粒劍魚腩刺身---正,必試鮑魚片壽司---鮑魚片爽口,唔錯象拔蚌壽司---有啲腥腐皮壽司---幾好火焰牛肉壽司---食唔出咩口感,肉薄飯細件咗鰻魚芝士卷---正,必試長腳蟹肉沙律---即係蟹子沙律加碎蟹肉,口感一般什果沙律---罐頭什果加新鮮西瓜同蘆薈鹽燒青魚---魚有啲腥,食落唔錯燒海蝦---一般,蝦肉唔霉燒羊胺---好鹹,好在細件否則哽唔落鹽燒雞翼---有海鹽味,唔錯串燒和牛肉---正,必試銀芽炒帆立貝---銀芽炒得幾好,帆立貝有啲腥得一隻仲要碎上鐵板魷魚鬚---洋荵炒魷魚,幾彈牙,必試鐵板雪花牛柳粒---有蒜香,肉有口感,必試蝦天婦羅---粉厚唔勻,炸物出水唔挺身,無翻叫吉列帶子---幾香口殼夠脆吉列蠔---粉夾腥,食唔晒甜品係包裝雪米滋
今次是第二次來,懂得在尖東地鐵站P找出口了。
六點鐘沒那麼多人,七點多連壽司吧的位子也有客人坐。
三文魚刺身---唔錯
吞拿魚刺身---脂肪分解唔夠新鮮
章紅魚刺身---一般
甜蝦刺身---幾好
帶子刺身---細粒過頭,一般
角螺刺身---部份有啲腥,好細粒
劍魚腩刺身---正,必試
鮑魚片壽司---鮑魚片爽口,唔錯
象拔蚌壽司---有啲腥
腐皮壽司---幾好
火焰牛肉壽司---食唔出咩口感,肉薄飯細件咗
鰻魚芝士卷---正,必試
長腳蟹肉沙律---即係蟹子沙律加碎蟹肉,口感一般
什果沙律---罐頭什果加新鮮西瓜同蘆薈
鹽燒青魚---魚有啲腥,食落唔錯
燒海蝦---一般,蝦肉唔霉
燒羊胺---好鹹,好在細件否則哽唔落
鹽燒雞翼---有海鹽味,唔錯
串燒和牛肉---正,必試
銀芽炒帆立貝---銀芽炒得幾好,帆立貝有啲腥得一隻仲要碎上
鐵板魷魚鬚---洋荵炒魷魚,幾彈牙,必試
鐵板雪花牛柳粒---有蒜香,肉有口感,必試
蝦天婦羅---粉厚唔勻,炸物出水唔挺身,無翻叫
吉列帶子---幾香口殼夠脆
吉列蠔---粉夾腥,食唔晒
甜品係包裝雪米滋
呢次翻食無乜驚喜,佢地餐單轉過品種,起碼壽司細件咗,可惜甜品無乜選擇。總括來講成人有coupon,只需$138是抵食之選。款雖然夠多,但出品質素未夠紅磡竹屋日本料理的好。員工表現參差,繁忙時段個別叫都唔應或者無跟單回覆,而且我隻碟睇得出舖有塵要搵紙巾抹。

大吉居酒屋
燒羊胺
雪花牛柳粒
鐵板魷魚鬚
2009-04-15
$122.3 (Dinner)
大吉居酒屋
雪花牛柳粒