2023-01-18
呢間酒吧餐廳燈光昏暗,用咗梵高嘅星月夜做主題,好有藝術氛圍🎨,幾有情調,而且座位闊落,都坐得舒服!佢啲嘢食西餐為主,仲有一個每日快閃餐牌,每日都會有一啲菜式有優惠價,勁抵食!平日都有二人餐,$428起已經包咗餐湯、小食、兩款主菜同甜品,主菜仲要有牛扒,絕對值回票價!佢仲有好多款式嘅Cocktail🥂,叫套餐都可以加錢飲返杯,同朋友聚餐都幾啱!------------------------------◖ꜱᴇᴛ ᴅɪɴɴᴇʀ ꜰᴏʀ ᴛᴡᴏ◗ $459🫕/餐湯今次嘅餐湯係粟米湯,可以問佢攞啲黑胡椒簡單調味下。個餐湯本身甜甜地,幾香但覺得帶點點酸味~🍟/牛肉醬芝士薯條有乳酪同埋芝士牛肉醬淋喺薯條上面,薯條同拉絲芝士牛肉醬一齊食,有啲似食緊薯蓉;乳酪醬帶少少奶香,食落更加滑,整體味道都幾好,但口感就唔太脆。🍝/香辣蕃茄虎蝦扁意粉有五大隻虎蝦,肉質鮮嫩彈牙;香辣蕃茄醬酸酸地辣辣地,幾開胃!意粉份量都算多,幾掛汁,口感偏硬身。🥩/香煎紐西蘭肉眼扒9安士呢個肉眼扒有驚喜,份量一啲都唔少!揀咗七成熟,裏面牛肉呈粉紅色嘅狀態,外面煎得仲有少少焦香嘅味道!牛肉唔韌,肉味香濃,一咬落去滿滿嘅肉汁,就算唔
◖ꜱᴇᴛ ᴅɪɴɴᴇʀ ꜰᴏʀ ᴛᴡᴏ◗ $459
🫕/餐湯
🍟/牛肉醬芝士薯條
🍝/香辣蕃茄虎蝦扁意粉
🥩/香煎紐西蘭肉眼扒9安士
呢個肉眼扒有驚喜,份量一啲都唔少!揀咗七成熟,裏面牛肉呈粉紅色嘅狀態,外面煎得仲有少少焦香嘅味道!牛肉唔韌,肉味香濃,一咬落去滿滿嘅肉汁,就算唔點佢啲醬都夠惹味!仲有啲grill過嘅雜菜伴碟,索晒牛扒嘅肉汁,帶點點牛油香!
🍰/是日精選甜品
有四件仔芝士蛋糕,有原味同Oreo味,唔會好甜,細細件食完過癮得黎又唔會膩!
🌟Encore指數:8/10