熱辣辣嘅天氣點都要個沙律開胃!首先叫左個和風刺身沙律 佢上面有切粒嘅三文魚、吞拿魚、油甘魚、三文魚籽同蟹籽,配上生菜同沙律菜及果香醋,沙律菜新鮮甘甜,配沙律嘅魚生更開胃醒神,份量好足兩個人share!講真,只係前菜嘅沙律都覺得師傅好有誠意!再嚟我地叫咗三款刺身,包括三文魚刺身、油甘魚刺身同當造既深海池魚刺身。首先講吓佢嘅深海池魚,夏季佢地最鮮嫩肥美,果然入口甘甜,食完齒頰留香令人回味無窮,其次的油甘魚刺身鮮美甘香,三文魚刺身油脂分布平均,冇諗到小店食材用料咁新鮮。跟住落嚟佢嘅重頭戲,包括海膽壽司、大拖羅壽司同平政魚壽司。睇圖都見佢嘅海膽軍艦壽司海膽多到爆曬出嚟😋😋重點係我平時唔太食海膽因為覺得唔新鮮會好腥,但佢嘅海膽真係令我讚不絕口!入口果種果種鮮美甘甜既口感我返到屋企都記得!因為唔新鮮嘅,我絕對唔會食,再嚟佢嘅大拖羅壽司肥而不膩,入口即溶,呢個價錢絕對物超所值。最後平政魚(成年既油甘魚)產量極其稀少,佢肉質結實呈漂亮的淡粉珍珠色,味道和口感也均是一流,令人拍案叫絕!食完生冷野,冷氣又吹耐左,開始叫番d熱食!叫左薩摩赤雞蔥串、鹿兒島黑豚肉蘆筍卷串、燒牛舌串,串燒火侯岩岩好,調味到位,牛

食完生冷野,冷氣又吹耐左,開始叫番d熱食!叫左薩摩赤雞蔥串、鹿兒島黑豚肉蘆筍卷串、燒牛舌串,串燒火侯岩岩好,調味到位,牛舌夠厚,雞肉大蔥相映成趣,黑豚肉蘆筍卷甘香可口。 田樂燒豆腐係將日本空運豆腐慢火煎香再用高級日本麵豉醬汁調味,豆香味道清爽嘅豆腐同濃郁香氣撲鼻嘅麵豉醬配合得天衣無縫,一個簡單小食都可以做到咁嘅效果,一個字,絕!

最後我朋友實在太大食 再叫份海老天婦羅同海膽炒飯。海老天婦羅嘅蝦好新鮮好夠大隻,天婦羅嘅粉唔會好厚但炸嘅火候啱啱好,食落口完全唔油,驚肥唔太食炸嘢嘅我都忍唔住清晒佢🤣

海膽炒飯好足料!海膽量多,成個炒飯香氣撲鼻,火候十足,而且飯夠乾身,每一啖都食到海膽嘅鮮味。對食物有要求嘅我好飽好滿足😎