2021-02-01 33 views
終於黎到係網絡上討論道都幾高既cafe,cafe內主打森林木系風格,帶一種休閒放鬆感.難得係忙碌既工作中停一停,當然要好好享受一下.燒汁雜菌扁意大利粉將意粉拌入西式雜菌燒汁內令意粉充分地沾上醬汁,燒汁鹹香充滿風味之餘又唔會過鹹膩.雜菌自身帶濃郁菌香令燒汁味道更突出及惹味.內裏亦帶洋蔥粒增加一陣香甜味.扁意粉唔會煮得過腍,啱啱好.焦糖洋蔥豬扒漢堡配美國薯條豬扒香厚,肉質鬆軟唔會過韌.咬開內裏帶有肉汁及肉香.配上經炒香而變得香甜既洋蔥平衡返肉類既油膩感,更令味道昇華.粗身薯條正中我胃口,粗身薯條偏向薯香味更突出及帶薯粉香.漢堡包烘得脆多少少會更加香脆,整體層次感更好.Tiramisu 忌廉幼滑入口唔會過甜,中間餅層濕潤但略微咖啡香唔夠香濃.Mocha 咖啡內帶有香濃可可香,咖啡及可可味平衡.

燒汁雜菌扁意大利粉

焦糖洋蔥豬扒漢堡配美國薯條

Tiramisu
忌廉幼滑入口唔會過甜,中間餅層濕潤但略微咖啡香唔夠香濃.

Mocha
咖啡內帶有香濃可可香,咖啡及可可味平衡.
$100 (Lunch)
  • 燒汁雜菌意粉