2020-11-29
<< Daily 豬仔為食記🐖>> 唔知大家係咪椰子汁嘅fans呢,🥥其實聯和墟一直都有一有好多小店,喺度開咗好多年,而且呢啲小店都好用心咁去做佢哋嘅食物。其中一間呢就係開咗好多年嘅椰子樂,專賣椰子嘅飲品。以前呢就開喺匯豐銀行嗰邊,而家搬咗嚟近海聯廣場呢,我就經常幫襯啦!🤣就腳!因為知道老細每次都好認真去做每一杯飲品!🥥同埋好健談!每一次呢過去,佢都會介紹有啲咩特色嘅toppings 可以加入去,老細會用介紹個日有咩新鮮啲嘅配料啦,同埋佢會為咗保持佢椰子汁嘅品質,如果你同佢講遲啲先飲呢,佢會將啲toppings 同埋個椰子汁分開裝,仲提我地要雪番30分鐘先好飲,先會係最好嘅!🌟老闆一直好用心去做佢哋嘅產品,所以一直都有好多老街坊支持,所以路過聯和墟嘅大家就可以試吓去飲佢哋嘅椰子汁,因為真係好好飲又唔會太甜,加上啲toppings都好有特色,同埋有得加椰絲同埋Oreo,仲可以同老細講你係fans!🤭🤣🤣🤟🏼不過要注意!因為我經常都見係只係得老細一個人喺度做,所以都幾比較忙碌,有時都會好多人排隊㗎,所以可能真係要等10至15分鐘先飲到一杯好飲嘅椰子飲品!😎