2016-03-15 80 views
好多以芒果為主題嘅甜品店之前已經食過好多次啦,都已經有啲厭啦,今次嚟甜椰坊就系要試下呢度以椰子為主題嘅特色甜品。以前summer系海灘玩嘅時候,玩攰咗最鐘意就係去飲翻一兩個椰青!!清涼又解渴又甜!!所以我霖同椰子有關嘅甜品應該都唔會差得去邊掛~~花膠甜椰,簡直系椰子甜品中嘅極品啊!!用挖空嘅椰子殼裝住奶白色嘅椰漿,再加上煲得好淋好淋嘅花膠。椰漿嘅味道好濃郁,有好香嘅椰子味同埋奶香味,而且甜而不膩。花膠嘅份量都ok多。燕窩楊枝甘露。普通嘅楊枝甘露就食得多啦,芒果味十足。真係估唔到楊枝甘露同燕窩嘅搭配唔單只新鮮,而且味道都唔錯嘎!!!將燕窩放系楊枝甘露上面,燕窩撈住楊枝甘露一齊食,令到燕窩嘅每一個角落都有楊枝甘露嘅口感!心太軟,雖然比較細舊,不過味道真系好正,冰涼嘅朱古力外皮又脆,又香,系濃郁嘅black chocolate香味,切開朱古力醬慢慢流出嚟~~隔離擺盤仲有幾舊芒果,真係甜到漏吖~~
隔離擺盤仲有幾舊芒果,真係甜到漏吖~~
2016-03-12
Waiting Time
6 Minutes (Dine In)
$81.5 (Tea)