2019-04-17 72 views
呢兩日天氣涼返少少,心血來潮,想食打邊爐用app book枱,做緊半價優惠以試吓無妨嘅心態,一邊搭地鐵一邊㯲app旺角地鐵站B2出口,行去街市/花園街方向轉個彎就到店員姨姨講解:除咗海鮮、串燒同飲品之外,所有食品都係半價佢熱情推介海鮮鍋, around $390 (店員話呢個價錢接近半價)。我見食評推介椰子雞窩,只好婉拒店員姨姨的推介湯底~ 一打開窩蓋,係清甜嘅椰青味滾起後即刻試飲,非常清香,有好多新鮮椰子肉,仲要去殼去得好乾淨!店員走來幫忙,建議放雞肉滾起後再喝,湯會更濃郁!果然冇介紹錯雞肉多肉又滑,啱晒懶人老公(佢好評啲雞肉唔嚡)另外叫咗:~ 韭菜水餃 (皮薄、韭菜新鮮香甜)~ 皇帝菜 (配椰子雞湯,片走啲油再落菜)~ 芝心牛丸 (牛丸有牛味、芝心係大大啖芝士)~ 墨魚丸 (ok)接近尾聲,炸響鈴終於出場(我哋爭啲唔記得佢)係咁意浸一浸湯就食得!炸得剛剛好,裏面有紫菜,難得完全冇油益味 (食落甜甜地,似係落咗糖? 但又幾好味喎)最後連湯都飲埋如果有機會,下次再試埋海鮮鍋留意:只收現金
呢兩日天氣涼返少少,心血來潮,想食打邊爐

用app book枱,做緊半價優惠
以試吓無妨嘅心態,一邊搭地鐵一邊㯲app

旺角地鐵站B2出口,行去街市/花園街方向
轉個彎就到

店員姨姨講解:除咗海鮮、串燒同飲品之外,所有食品都係半價

佢熱情推介海鮮鍋, around $390
(店員話呢個價錢接近半價)。

我見食評推介椰子雞窩,只好婉拒店員姨姨的推介

湯底~ 一打開窩蓋,係清甜嘅椰青味

雞肉多肉又滑,啱晒懶人老公

(佢好評啲雞肉唔嚡

另外叫咗:
~ 韭菜水餃 (皮薄、韭菜新鮮香甜)
~ 皇帝菜 (配椰子雞湯,片走啲油再落菜
~ 芝心牛丸 (牛丸有牛味、芝心係大大啖芝士
~ 墨魚丸 (ok)

接近尾聲,炸響鈴終於出場
(我哋爭啲唔記得佢)

係咁意浸一浸湯就食得!
炸得剛剛好,裏面有紫菜,難得完全冇油益味
(食落甜甜地,似係落咗糖? 但又幾好味喎)

最後連湯都飲埋

如果有機會,下次再試埋海鮮鍋

留意:只收現金
Type of Meal