2016-08-22
因為上個禮拜O左幾日T,今日見冇咩野整就早小小收工約埋個FD喺天水圍食野。番到去都係6點零,係天瑞商場行緊個時嗅到有陣好香嘅椰子味,原來係稻香個雞煲,真係估你唔到-0-咁就入去試下啦。一入去睇睇張餐牌,即刻叫左個椰椰芝麻雞煲先。侍應好快就拎左個煲同隻芝麻雞黎,隻雞望落好似幾肥下,應該唔錯。跟侍應指示,等湯滾後落雞,再閂蓋等5分鐘就食得啦。話說個椰子湯底真係不得了,一滾起個時超級香,忍唔住倒左碗黎飲,真係好清甜,好好飲!等左5分鐘之後開蓋閂火,隻雞真係幾肥下,成個湯都浮左層黃油,我個人就OK嘅,碗湯加埋雞味仲正!沙薑醬沾雞幾好食,但係加埋桔仔酸酸地好奇怪,個人唔係太鐘意=[安格斯肥牛肥瘦均勻,牛味濃,略略焯熟就食係最正的。響鈴唔洗多講,浸一秒即刻食得,外淋內脆蜂巢豆腐同炸支竹吸收完椰子雞湯都變得好好食珊瑚蚌就OK啦,爽口,冇咩特別牛小排都新鮮嘅,唔靭,叫多碟黎食都仲得!最後仲有個水果杯,有紅/黃西瓜球,蜜瓜同哈密瓜球,仲有粒車厘子,算係誠意之作 !
番到去都係6點零,係天瑞商場行緊個時嗅到有陣好香嘅椰子味,原來係稻香個雞煲,真係估你唔到-0-咁就入去試下啦。 一入去睇睇張餐牌,即刻叫左個椰椰芝麻 雞煲先。
蜂巢豆腐同炸支竹吸收完椰子雞湯都變得好好食