Hiring
$16,000-$22,000
Monthly (Negotiable)
2024-07-09 390 views
太耐冇去過呢條街,原本唸住望下,但發現甜品舖都轉曬。遠處見到幾多人等位,行去原來係甜姨姨銅鑼灣新開嘅分店。修新分店環境光猛新淨,但土地不足問題,枱同枱之間比較迫,而且枱有啲細張,食甜品都仲勉強接受到。感覺每枱都點刨冰,所以要畀少少耐性,不過見其他款產品就出得好快。黃到金-楊枝甘露 HK$98雖然就咁睇個價錢好似幾貴,但係佢真係好足料。如果食完正餐想食甜品,其實二至四個人食都可以。面頭係金箔芒果,真黃到金。下面白色嘅係豆乳奶蓋,幾香豆乳味,食起黎係比較結身,但口感唔係好奶蓋。🥰🥰刨冰原本店舖落咗一定份量嘅調味。感另外,再配有額外芒果醬汁同椰汁。有需要自己去加,咁就唔怕唔夠味道。面頭滿滿黃色就明顯係芒果味。食到中間白色就食到淡淡嘅椰汁味,中間夾雜住芒果肉。最底係真楊枝甘露,有芒果、柚子肉、西米、芒果布甸。平時食楊枝甘露都可能會怕糖水底過甜,或者柚子肉苦。我好彩彩,柚子酸甜,而且整體味道唔會過甜。
修新分店環境光猛新淨,但土地不足問題,
枱同枱之間比較迫,而且枱有啲細張,食甜品都仲勉強接受到。
感覺每枱都點刨冰,所以要畀少少耐性,不過
見其他款產品就出得好快。

黃到金-楊枝甘露 HK$98
面頭滿滿黃色就明顯係芒果味。
食到中間白色就食到淡淡嘅椰汁味,中間夾雜住芒果肉。
最底係真楊枝甘露,有芒果、柚子肉、西米、芒果布甸。
平時食楊枝甘露都可能會怕糖水底過甜,或者柚子肉苦。
我好彩彩,柚子酸甜,而且整體味道唔會過甜。