2020-03-16 77 views
最近好想食丼飯,今日朋友就帶我黎到大埔呢間主要食丼飯既一鳴丼食堂。餐廳入面設計好有日本餐廳既感覺好地道!一坐低侍應就比menu我地,哇,好多丼飯都好正好想食呀!最後我叫左北海五品盛,因為有齊晒我最鍾意既三文魚、油甘魚、牡丹蝦、帶子,仲有海膽添!剌身全部都好新鮮好厚,超級鮮甜。而我朋友就因為唔太好魚生,所以叫左個究極甲羅盛,呢個全部都係蟹!滿滿既蟹膏用黎撈飯真係超正,好好味,蟹腳又超厚肉好juicy😋其實餐廳仲有壽司同剌身,不過因為我地兩個女仔食唔到咁多就冇叫到嚕。整體黎講真係超級抵,其他餐廳好難呢個價錢食到質素咁高既丼飯,性價比真係超高,已經想再去食多次嚕,下次約多啲朋友一齊再黎試下灸燒牛肉丼蒲同蒲燒鰻魚飯立貝盛先!