2024-05-17
💥今日午間,我同兄弟約咗喺長沙灣區飯局,佢覺得吃餐順口嘅拉麵就夠啦(佢請客,我都滿口答應😉)難得嘅第一次前往""極之拉麵"", 已經見到滿座,好似好受歡迎喎!😇要數佢最受歡迎款式就係""真牡蠣醬油拉麵"",湯底用上自家製嘅牡蠣熬煮,散發咗濃厚嘅海鮮味道,真係幾捧啦!💛帶點微鹹嘅湯底仲配上慢煮叉燒,彷如夢中款待,美妙無比。主菜有""極之真牡蠣醬油拉麵"",有牡蠣有叉燒,再配上佢嘅特色溏心蛋🥚加半殼醬漬鮑魚,真心覺得係絕配😍。拉麵湯底仲配上自家製牡蠣醬,濃蠔味得黎都唔會口渴,當你食落口時, 滿滿鮮味噴薄而出。值得一讚既係佢嘅半殼醬漬鮑魚,一試就知原來鮑魚可以咁香,咁鮮,咁入味👍,佢嘅配料絕對係再平凡不過既拉麵中帶來非凡驚喜!講真,你會唔會覺得其實""極之拉麵""就係你尋找中既日式拉麵呢?😇最啱嘅午市之選,食完拉麵再配杯Cool Tea,你話呢個午餐唔perfect?謝謝""極之拉麵""為我哋帶來嘅美食體驗,CP值超級高,予以五星好評,真心推介大家試試🥳