Saizeriya Italian Restaurant 日式意大利大餐廳源自日本千葉的意大利家庭式連鎖餐飲集團Saizeriya,供大眾化的意大利健康菜餚作為餐廳定位。Saizeriya第三間慈雲山分店新開張時,門口擠滿人群。我們等了約30 min之後就入座,其實我們計過應該要約40個位才到我們,但因為很多人都走了,才可以這樣快。這間餐廳是不用拿籌的,只需在門口的表格上,要服務員填上姓氏和人數,服務員就會依次去安排座位。其實我不太喜歡這個方式,因為難免有些人會「冒充」走開了的客人,在沒人回應時走去承認,便可以神不知,鬼不覺地插隊,根本就沒人會發現。睇睇餐牌‧‧‧‧‧‧我們4個人,點了雜菜湯、周打蜆湯、尼哥狄索比亞墨汁意粉、蒜蓉焗田螺、9寸牛肉薄餅x 2、鐵板芝士漢堡扒。 9寸牛肉薄餅: 個Pizza幾好味,用咗好多Mozzarella Cheeze,超濃郁的芝士,看到一堆堆糾纏不清的芝士絲,個牛肉好似漢堡咁,味道幾好,個Pizza 餅身亦算鬆軟,好味! ( 重要好味過Pizza Hut )尼哥狄索比亞墨汁意粉:味香濃有墨魚鮮味,意粉煙韌彈牙,總之好好食啦~蒜蓉焗田螺:見到D牛油、蒜

源自日本千葉的意大利家庭式連鎖餐飲集團Saizeriya,
供大眾化的意大利健康菜餚作為餐廳定位。

Saizeriya第三間慈雲山分店新開張時,門口擠滿人群。
但因為很多人都走了,才可以這樣快。
服務員就會依次去安排座位。

睇睇餐牌‧‧‧‧‧‧

我們4個人,點了雜菜湯、周打蜆湯、尼哥狄索比亞墨汁意粉、
蒜蓉焗田螺、9寸牛肉薄餅x 2、鐵板芝士漢堡扒。

尼哥狄索比亞墨汁意粉:味香濃有墨魚鮮味,意粉煙韌彈牙,
總之好好食啦~

蒜蓉焗田螺:見到D牛油、蒜茸滾到好似打緊咁,
螺肉就細粒左,但整體上係香口同好多~

鐵板芝士漢堡扒: 芝士漢堡扒好味,肉味都夠,有汁唔乾身,
鐵板上仲有隻煎蛋,薯角,配菜等~

周打蜆湯: 感覺上很稀,但味道出奇地濃郁,比雜菜湯好味~
+++

任飲吧$13 x 4 : 有汽水、檸檬茶、Cappuccino、花茶......

餐廳地方夠大,環境光線充足,酒店享受到的環境氣氛,這裏亦可感受~
真係食到飽哂,不得不讚的是呢度雖然服務幾好
~

埋單都只係200左右...... 以呢個價錢,食物有呢個質素,都算唔錯,值得一試啊~
終於知道這麼多人排隊的原因,就是價錢非常超價。

尼哥狄索比亞墨汁意粉
蒜蓉焗田螺
9寸牛肉薄餅
$50 (Other)
尼哥狄索比亞墨汁意粉
蒜蓉焗田螺
9寸牛肉薄餅
  • 雜菜湯、周打蜆湯、尼哥狄索比亞墨汁意粉、蒜蓉焗田螺、9寸牛肉薄餅、鐵板芝士漢堡扒