屯市三樓個位換咗新餐廳都一段時間,一直都想試下水準如何,於是同幾個屯門之友收工後一齊返大西北試試。入到去見到好多人都有high tea三層架,好疑惑到底要食乜野先有呢,不過原來個層架可以用黎裝沙律、小食之類,咁就有多啲空間擺野食嚕。Girlboss係賣靚既,淨係啲茶壺已經可以打咭不過同時,其實野食都幾唔錯,而且素食者完全唔愁冇選擇!有機紅藜麥椰菜花古斯檸檬芝麻沙律同蟹肉牛油果蘋果青瓜沙律,聽落好健康但又好澎湃,的確上枱既時候都冇令人失望。味道清新,排得幾精緻,不過份量唔多,只能當前菜。Shake shake雙重炸薯條有得自己揀粉,幾多選擇,有得揀就試下啲麥記冇既野啦~個人本身就好鍾意梅味味精,加上薯條都夠熱夠脆,收貨的煙肉芝士焗啡菇好濃好多芝士,不過亦因爲咁,磨菇味道似被掩蓋咗。煙肉忌廉意粉加溫泉蛋,將蛋黃撈均意粉真係好好味,意粉好有彈性。個人最推薦既其實係冬蔭功軟殼蟹意粉!首先我完全冇諗過原來冬蔭功同意粉咁夾,呢種辣辣酸酸既感覺十分爽,冇平時忌廉汁為主既意粉既膩。同埋隻蟹都幾大隻🤤順帶一提,如果有素食朋友,部分菜色肉可以分開上,咁就多返好多選擇!其實收工返屯門食飯真係好冒險,因為大家

Girlboss係賣靚既,淨係啲茶壺已經可以打咭

不過同時,其實野食都幾唔錯,而且素食者完全唔愁冇選擇!

啡菇

其實收工返屯門食飯真係好冒險,因為大家收工時間唔同,一個唔覺意同行友OT到夜一夜先返入黎都十點。但嗰度職員比我地等埋個朋友黎到食完先走,比我地搞到遲咗收工。希望唔好意思但又想多謝你地!💛💛💛💛