2020-07-24
今晚去咗金馬倫道《龍門冰室》, 作為一間冰室, 食物絕對合格有餘兼且有驚喜~除了基本量度體溫, 成枱都放滿消毒酒精,搓手液, 有些還是自家品牌, 仲有信封畀你裝住除低嘅口罩, 唔係淨係得告示標語, 仲有實際行動👍👍俾食客。奶茶紅豆冰配合甜甜嘅紅豆蓉, 茶味甘香, 感覺放少咗奶, 所以整體味道恰到好處, 茶味和紅豆互相平衡!鐵板鰻魚汁大蝦球炒出前一丁晚餐$70鐵板出品特別吸引, 特別爆炒到好香嘅洋蔥,仲有芽菜,蔥, 分量也很有睇頭, 炒麵成個山咁高~! 出前一丁麵質冇被炒到好腍, 醬汁均勻沾滿麺條, 超惹味! 大蝦就比較乾一點 ,並不特別鮮甜, 相信主角還是炒丁麵~咸檸七夏天飲特別醒神冰涼,又中和七喜嘅甜味, 啱啱好!鹹牛肉牛乳玉子燒因為見到圖片嘅咸牛炒蛋, 忍唔住加錢叫咗一客, 都怕會太多吃不完。 炒得好香嘅蛋包住咸牛肉, 貌似日式玉子料理。 炒蛋鬆軟有蛋香, 包住的鹹牛肉又滑又香, 超美味!跟餐嚟多一塊厚厚的牛油多士, 配上炒蛋, 簡單用心做 都係絕佳嘅美食!!紐西蘭羊架拼香草腸晚餐$105 熱辣辣鐵板加上燒汁~ 香氣撲鼻。 紐西蘭羊扒外皮煎得脆脆的, 香口惹味 ,冇羊羶味。 香草腸
奶茶紅豆冰
鐵板鰻魚汁大蝦球炒出前一丁晚餐$70
咸檸七
夏天飲特別醒神冰涼,又中和七喜嘅甜味, 啱啱好!
鹹牛肉牛乳玉子燒
紐西蘭羊架拼香草腸晚餐$105
熱辣辣鐵板加上燒汁~ 香氣撲鼻。 紐西蘭羊扒外皮煎得脆脆的, 香口惹味 ,冇羊羶味。 香草腸也美味可口, 還有很多配菜 ,豐富滋味👍😋
晚餐嘅餐湯,忌廉粟米湯, 係兒時快餐店嘅味道~😉
餐牌還有許多親民,糧尾套餐, 貼近香港人嘅現實 ,而且抵食夾大件㗎!❤️🥤🍝
臨走仲送咗支自家品牌消毒酒精~😘😌 👍👍 唔使多講,一定要繼續懲罰这间小店😎😎💪