2011-03-08 3 views
小弟係一個放題狂熱者雖然今次係第一次寫食評但自問都食過好多間放題餐廳, 不下五,六間呢度每位$178, +埋一就差唔多$200我自然expect佢嘅水準會高過大部分同類型餐廳但結果真係令我好失望尋晚同同學聚會,一行12人雖然BOOK左台, 但黎到樓下都要等15分鐘先可以入得如果好食嘅, 果區區15分鐘算得上係咩? 所以傾下計吹下水15分鐘好快就過可惜一入到去剩係個環境已經要扣分D台排得勁密, 坐得唔舒服之餘, 出入都勁MA煩, 想去廁所都難同隔離台距離好近, 好彩今次係一大班人上去食如果係兩個人食, 真係會完全無私人空間嘅感覺食物質素雖然未至於差, 但係同港島另一間價錢相若嘅放題相比, 真係完全比下去選擇種類係足夠嘅, 但係質素更加重要囉揀D例子出黎講三文魚刺身: 食落無咩魚油, 亦食唔到新鮮嘅味道, 失敗壽司,卷物: D飯好易散, 而且飯嘅溫度亦太凍, 失敗 x 2羊架: 落得太多調味, 完全食唔到羊本身嘅味道, 而家仲UN到死, 失敗中嘅失敗!!成晚食過覺得真係好嘅只有芝麻雞翼同埋芝士焗蠔而家放題嘅餐廳愈黎愈多要突圍而出, 淨係種類多真係完全無用..我地要嘅係QUALITY食物唔好
小弟係一個放題狂熱者
雖然今次係第一次寫食評
但自問都食過好多間放題餐廳, 不下五,六間
呢度每位$178, +埋一就差唔多$200
我自然expect佢嘅水準會高過大部分同類型餐廳
但結果真係令我好失望

尋晚同同學聚會,一行12人
雖然BOOK左台, 但黎到樓下都要等15分鐘先可以入得
如果好食嘅, 果區區15分鐘算得上係咩?
所以傾下計吹下水15分鐘好快就過

可惜一入到去
剩係個環境已經要扣分
同隔離台距離好近,
好彩今次係一大班人上去食
如果係兩個人食, 真係會完全無私人空間嘅感覺

食物質素雖然未至於差,
但係同港島另一間價錢相若嘅放題相比, 真係完全比下去
選擇種類係足夠嘅, 但係質素更加重要囉
揀D例子出黎講
三文魚刺身: 食落無咩魚油, 亦食唔到新鮮嘅味道, 失敗
成晚食過覺得真係好嘅只有芝麻雞翼同埋芝士焗蠔

而家放題嘅餐廳愈黎愈多
食物唔好其實已經係死罪, 但故事仲未完

D 侍應真係好唔專業
明知BUFFET 放題 呢D應該要收碟收得好有效率
但呢度D侍應淨係識上菜而唔識收碟
張台已經唔係大, 搞到我地要將D 碟疊埋晒,
叫左佢幾次先識黎收碟.. 真係好火文
最過份係明明我地一坐低叫果D單一路都無黎
我地以為漏左單, 但竟然到我地想埋單果陣先D野先黎
我地都已經食飽晒, 你仲上D 野黎做MUD???

最後走之前叫個WAITRESS幫我地影幅相
因為太多人嘅關係影唔晒
佢幫我地企左上張凳度去影..
無錯佢係好心..但張凳仲有下一手人要坐嫁, 應該要注重下衛生

以呢個價錢, 換黎咁嘅質素同服務
我以後一定唔會再黎.
2011-03-07
$200 (Dinner)
  • 芝麻雞翼
  • 芝士焗蠔