今晚又想食好食嘅港式雞煲火鍋,所以嚟咗呢間位於太子嘅「米走雞」!✨ 火焰麻辣雞煲。為晚餐添上一把火🔥🔥我想講嘅系佢真係好好好食🤗🤗 麻辣味調到啱好,再加上肥美嘅雞肉,雞肉煮到外皮燒香,但肉質好juicy,重點係啱啱好辣,真係食得好爽!🤠✨ 煲仔飯配竹笙墨魚滑,真係驚喜到我!🤭佢地卑嘅量好足,料都好香!竹笙嘅口感好Q彈,再加上墨魚滑,每一口都好似滑入喉咁,爽口又香滑,完全冇得頂!✌🏼✨ 烏卒卒黑松露手打鮮墨丸。黑松露嘅香味實在太吸引人啦!再配香滑墨魚肉丸,好夹!每一粒嘅大小都好平均,唔會話呢粒大個粒小,真係整得好好,每粒肉丸都好有彈性,松露香味十足,食左好難忘!✨ 最後點左會萵荀片滋潤下火,完美結束咗呢一餐!食完之後口感清新,配上新鮮嘅萵荀,令我完全無法抗拒!真係要比師傅個個讚!👍🙆‍♀️總括嚟講,「米走雞」嘅雞煲好獨特,味道麻辣醇厚,價錢啱口袋,再加上佢卑份量好足,真係食得好抵!