2023-04-21 239 views
第二次同老公去呢間店,第一次lunch,果次食物味道唔錯,於是今日試吓食早餐,order 咗兩份早餐,其中餐蛋通食到三分二嘅時候,竟然發現有小昆蟲,於是向唯一女侍應報告,佢表示只係蚊滋,問我哋要唔要過另外一碗,冇道歉,咁有昆蟲當然冇曬胃口,於是話唔需要。埋單嘅時候,唯一女侍應仍然冇道歉,照收兩份餐嘅價錢,於是我用平靜語氣問佢會唔會考慮取消收其中一個餐,佢雖然答得,但面口奇差,老公睇唔過眼話佢咁嘅態度我哋報食環,呢個女侍應竟然拍枱大鬧,話只係蚊滋,我哋為咗咁去乞份餐,嘈到廚師都出嚟,不過廚師只係想叫女侍應冷靜,唔覺得對我哋有歉意。其實由發現有昆蟲到問佢會唔會取消收一份餐嘅錢,我哋都保持平靜,壓低聲調,唔想騷擾其他食客同息事寧人,但侍應態度差劣,唔道歉,重要指控我哋乞食,咁嘅態度,真係唔應該做服務業。雖然最後只收一份餐嘅錢,但呢間店已入我黑名單,唔會再去。
雖然最後只收一份餐嘅錢,但呢間店已入我黑名單,唔會再去。
2023-04-21
Type of Meal