2024-06-03 677 views
-向喜愛幫襯小店的我,見food talk 介紹這間小店,星期三下午三時後帶同80多歲的媽媽,一行三人由黃埔半小時慢慢行到小店,滿心期待一嘗蝦意粉和粟米湯,因為媽媽是蝦愛好者,到達門口有位女士正在等位,並說等待店員清枱才能入座,我便推門通知店員我哋三位,店員說出面等先,一會兒前面位女士入座,我們跟入內,店員突然間說店舖只招待2人,3人不做,當下感到愕然😕正想理解,家人說算吧,比你入去食都食得唔開心,離開前看到店內有十多個坐位,只有2枱各一人客,真唔明點解店鋪會只做2人,如果係就事先聲明,免得令客人感覺難受,係咪talk food介紹完太多人食,所以揀客嚟做最後我哋亦都會繼續支持其他小店嘅😃

最後我哋亦都會繼續支持其他小店嘅😃
2024-05-29