2017-08-21
<意想不到好食既酒樓 黃油蟹 豬肺湯推介!>😋🦀🐷 小弟比較麻甩😄😈 環境對我黎講唔係最重要 以中菜黎講味道鑊氣對我黎講 先係最重要🤣 所以我最鍾意食大排檔 而甚少食酒樓 😏但估唔到呢間 東園既小菜會甘正!👍🏻食店陳設同一般酒樓無疑 環境幾大 一入到去 平日既8pm都full哂 而且有唔同國籍既人幫襯 開始對佢既食物帶點期待👍🏻😄 Menu既食物好多 各式小菜 燉湯 海鮮🐟🦐🐙🦑 應有盡有 😋👍🏻<是晚三寶 精選 > 每份 368 蚊🐥☘🔥🍴蒜茸粉絲蒸蟶子皇😋4 隻4 隻大大既蟶子 蒸既火喉剛好口感煙靭 蟶子鮮甜 😋 上面鋪滿浸住豉汁既爽口粉絲 好食 ! 🍴什菌浸時蔬🌿🌱估唔到一碟浸菜都製作認真 切片既草菇有好多🍄 湯底充滿菌香 生菜夠生鮮 正!☘🍴南乳吊燒半隻🐥🔥燒雞燒得夠哂香脆 👍🏻皮薄夠香 中間帶有少少肥膏!雞肉嫰滑 連雞胸肉既口感都夠煙靭 夠雞味😁 若唔夠味可再點燒汁同准鹽!🔥🐥另點🦀極品黃油羔蟹😋🦀388 蚊一隻好鮮味好肥味既黃油蟹 勁多膏 一整開會見到勁多黃油 成隻蟹都染成黃橙色 😋蟹肉鮮味十足 😋🦀 若鍾意既可以點埋蒜葱既黑醋更加滋味,要
😋🦀🐷
<是晚三寶 精選 > 每份 368 蚊🐥☘🔥
🍴蒜茸粉絲蒸蟶子皇😋4 隻
🍴什菌浸時蔬🌿🌱
🍴南乳吊燒半隻🐥🔥
另點
🦀極品黃油羔蟹😋🦀
388 蚊一隻
好鮮味好肥味既黃油蟹 勁多膏 一整開會見到勁多黃油 成隻蟹都染成黃橙色 😋蟹肉鮮味十足 😋🦀 若鍾意既可以點埋蒜葱既黑醋更加滋味,要黎撈飯 一流!😋
🍴杏汁燉豬肺湯🐷🍲 例198 蚊
首先講外表 個大煲係for 2,3 人用 但入面既材料勁多 超多又大又肥味既豬肺🐷😍😍 仲有勁多雞腳 瘦肉煲成 睇個湯底既奶白色就知佢有幾香濃 飲落去密度極高 😄豬肺又夠爽滑 點埋辣椒豉油更正😄 極推介!
食店整體食物味道好 份量又夠 價錢唔貴 都係我食過最好味既酒樓之一 唔怪得之甘鬼多人 😂,再以環境黎計 真係好啱一家大細 或者同老人家去食!😋
Score 平均分 <8/10>
Taste 味道:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Present 外觀:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Decor&Hygiene 環境衞生:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Value for $ 性價比:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
Service 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
~~~~~~~~~~~~~
Address地址
#東園酒家宴會廳
灣仔軒尼詩道71 至85 號熙華大廈地下及1樓
~~~~~~~~~~~~~