2023-07-08
我今日去左屯門食嘅係一間叫佐賀山田嘅燒肉店,真係好正呀!😍我地揀咗佢地嘅100分鐘松套餐,有127款食物可以揀,真係好豐富呀!準備好入去食嘢之前,店員會問你想食咩餐,所以最好諗好咗就快啲答返佢,唔洗等咁耐嘅!😋首先,我要介紹返呢間餐廳嘅燒肉盛,入面有好多種高級嘅牛肉可以試。有美國特選和牛一口牛、日本佐賀和牛牛肋肉、日本佐賀和牛、日本佐賀和牛牛肩胛,同埋厚切牛舌。見到啲牛肉上面嘅油脂分佈平均,已經好吸引啦!肉質嫩滑,牛味香濃,加埋啲油花,真係好正呀!😋而家講返佢地嘅特別推薦菜式,就係佢地嘅和牛牛肩脊肉。除咗傳統嘅燒肉汁、鹽醬、味噌同埋辣味之外,佢地仲有一個特別嘅日式竹炭燒汁味,呢個真係好特別,我都未試過㗎!一定要試吓!😌除咗燒肉之外,佢地嘅海鮮亦都好吸引呀!我特別推薦牛油煮蜆同埋牛油廣島蠔。牛油煮蜆細細隻都好鮮甜,而且易熟,真係好好味!牛油廣島蠔肥美又加埋牛油,好香好鮮味!仲有其他海鮮如青口、墨魚仔同帶子都好好味,而且易燒!😬食到飽嘅套餐都好飽,但係一定要食埋佢地嘅朱古力泡芙,好好味㗎!最後,燒肉嘅結束一定要食埋佢地嘅雪條。我揀咗煉奶紅豆雪條同埋北海道牛乳雪條,好味又好滿足!😌整體黎講,
整體黎講,佐賀山田燒肉真係好正呀!食物質素好高,任你食和牛,而且環境都好舒適,燒完肉都冇乜味,真係讚呀!我一定會再黎!👍🏻