2018-10-22
呢個晚上同朋友去尖沙咀行街,行完之後去左韓國街果邊,不過今次無食韓國野,反而同朋友試一間台式既臭臭鍋,其實一路都知道有呢間臭臭鍋,香港食臭臭鍋既餐廳唔多,呢晚終於有機會試啦!餐廳餐牌:呢間餐廳主要係食臭臭鍋,不過佢係有好多鍋比你做選擇,全部都統一價格$112,你可以睇下佢詳細有d咩食材先決定,另外仲可以叫小食,又或者加火鍋,當然仲有台式野飲啦!檸檬冬瓜茶 $28呢杯檸檬冬瓜茶不過不失,檸檬味道比冬瓜茶味道出,同我期望既有小小出入,不過絕對係可以解喝,如果鍾意台灣果隻細檸檬既味可以叫呢杯。芝士牛奶鍋 $112呢個芝士牛肉鍋既料全部都係我鍾意食既,娃娃菜、白豚肉、日本南瓜、雞蛋、金針菇、芝士片同麻吉燒等等,全部都高度推介呀,個人覺得芝士牛肉鍋 既料都好吸引。另外呢個湯底真係好正,好重芝士同牛奶味,真係超岩食!安格斯牛肉片 $98呢份安格斯牛肉片得8片,講真8片真係唔算多,不過勝在價錢都係話超級貴,但品質係高既,入口即融同埋超有牛味,正呀!
檸檬冬瓜茶
芝士牛奶鍋