2017-07-16
由於上次草根食過一次GoodDay Cafe覺得佢地嘅食物唔錯!流心芝士炸魚柳同花生醬決漢堡🍔都好有驚喜,所以草根姐妹決定再去試多次,食下其他好西😚上次去過一次,老闆娘已經認得我地 🙈呢個就係小店嘅好處,食客同餐廳嘅互動多d,食嘅唔單只係食本身,仲有一份人情味❤️今次老闆娘主動推介左2樣食物俾我地,一於就聽聽佢嘅推介,睇下店主推薦質素如何!鮮南瓜忌廉湯Pumpkin Cream Soup首先晚飯前要飲碗熱湯暖暖胃先,呢碗真係堅•真材實料嘅南瓜湯🎃,南瓜味濃到好似食緊南瓜蓉咁😍😍😍晚餐前一碗南瓜湯真係超暖胃啊,安撫了草根工作一整天後疲憊的心。。。當然仲有個胃✌🏻特濃香烤芝士忌廉什菌雞肉意粉($98)Spaghetti with Mix-Mushroom & Chicken Fillet in Cream Sauce意粉🍝有燒過嘅芝士🧀係面,再加上忌廉汁,令成個意粉好creamy好smooth😋芝士迷一定要叫!意粉煮嘅時間岩岩好,煮得好有咬口👍唔會腍哂😍條條意粉都可以掛住芝士同忌廉汁👏中間仲有唔少菇類,食落好香🍄老闆娘最初擔心草根會覺得膩,但正正因爲成個意粉都有濃濃嘅芝士味,令一向重囗味嘅草
鮮南瓜忌廉湯
Pumpkin Cream Soup
Truffle Mushroom Omelet with House Salad & Toast
奄列一上枱🍳陣黑松露味就飄出嚟,又幾香喎😋!奄列賣相唔錯,一望就知唔會好乾好老,仲要大大份🐥
蘋果雪梨茶配肉桂條($48)
Apple Pear tea with Cinnamon stick
養生飲品💁熱辣辣嘅蘋果🍎雪梨🍐茶🍵味道淡淡地,唔會好濃,好温和🌞建議肉桂可以浸耐d等佢出味,飲落好舒服👍不錯喔!飲晒店主仲會幫你加熱水
Cranberry Cooler
(Cranberry juice, Lemon juice, Soda)
凍冰冰嘅🍋水果汁配汽水,非常解暑🔥
Lemon Tart with Mint - Chocolate Ice Cream
成餐飯食完🍴最重要緊係要食番個甜品啦🍰。老闆推介咗檸檬撻🍋俾草根👭雖然唔係GoodDay自家製,不過味道真係唔錯👍個餡好滑,酸度又剛剛好🍋味道好fresh🌿撻皮好重牛油香👀正!至於個薄荷曲奇雪糕🍦.....就要睇下你接唔接受到薄荷味啦🙈草根姐姐👧就一向食唔到有薄荷味嘅嘢,而草根妹妹👩就覺得好醒神啦,不過睇番價錢真係貴左d呢