2021-07-10 94 views
咁耐無去過泰國旅行 心思思想食泰菜止一止癮 經過見到佢門口同鋪面都幾有泰國風味 就立即入左去試一試佢入到去個menu都好豐富 我就費事要諗直接揀左個二人餐 只係$288 我真係估唔到佢係勁豐富我諗3-4個人食都夠冬瓜湯: 大大舊冬瓜 足哂料 仲有比較重胡椒味 好好飲泰式豬手: 忟到夠哂淋滑 份量亦係好多 食果時配搭埋酸菜同埋佢附上醬汁 十分好食燒豬頸肉: 呢個真係我推介大家要食 份量多(有17-20塊左右)燒得好惹味 咬落去好爽滑 仲有肉汁 馬拉盞炒通菜: 我每次食泰菜都會嗌 呢度既都無令我失望 味道好岩我唔會太咸 好大碟 香辣炒粉絲: 份量都係極多 粉絲比較濕身 但夾起黎都唔會痴埋一舊舊 辣辣地都好惹味最後仲有個綠豆糕做結尾 今次真係食到捧住個肚走 $288呢個價錢 佢俾到呢個質素同份量我 我真係覺得超值 下次想食泰國菜我一定揀佢

我諗3-4個人食都夠

冬瓜湯: 大大舊冬瓜 足哂料 仲有比較重胡椒味 好好飲