2021-06-16 691 views
.📍Diff. Cafe📍 #饅頭去荃灣 #饅頭與Cafe培養感情系列 呢間Cafe係位於車廠附近,白色簡潔嘅環境同周圍形成鮮明嘅對比,吸引咗小編入去坐下食下嘢。------------------------------珍寶帶子明太子忌廉意粉 ($108)呢碟意粉好多料,有兩粒中size帶子,淨係煎香面層內裏係刺身質感,食到鹹鹹地嘅海水味😌;意粉面層仲有一梳梳蟹肉同激多新鮮嘅蟹籽增加口感🦀,就係汁幾稀下唔太creamy,小編都係鐘意稠密少少嘅醬汁。好在意粉細長同有麵香,每條都沾上大量蟹籽同醬汁😙,忌廉汁嘅奶香比較濃郁,同明太子醬嘅鹹香幾match,整味道有啲似Mayonnaise,食材都新鮮,唔會好膩。不過佢嘅意粉偏淋,但未至於零咬口,有埋新鮮嘅沙律菜伴碟🥗,係一個唔錯嘅打卡菜式,女仔應該夠飽,整體唔伏Ok嘅,可以一試。------------------------------整體評分:7.2/10小編回頭率:6/10Btw店員哥哥姐姐都幾溫柔,小編覺得都值得比小小tips佢哋,當支持下黃店都好💛。
珍寶帶子明太子忌廉意粉 ($108)

整體評分:7.2/10
小編回頭率:6/10