2022-01-31
📍No Milkshake No Life - #YFF西環-呢間邪惡指數超標既餐廳一直都係我既bookmarks入面 店內環境玩味十足 好多美式deco 打卡一流~餐廳主打comfort food 啱晒大家cheat day過黎放縱一下🤡-🔸堅揪真煙肉芝士治 ▫️𝘽𝙖𝙘𝙤𝙣 𝙂𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 ($76)三文治即叫叫烘 上菜時非常熱辣辣麵包用上danish toast 烘到非常香脆 極重牛油香!但包身較油 拎起黎食嗰陣成手都係油 有啲狼狽🥶入面夾咗滿滿既拉絲芝士同埋煙肉 建議大家要趁熱食 如果唔係芝士凍咗就會變硬 咁就影響口感架喇~-🔸炸辣雞漢堡配薯條▫️𝙁𝙧𝙞𝙚𝙙 𝘽𝙪𝙛𝙛𝙖𝙡𝙤 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝘽𝙪𝙧𝙜𝙚𝙧 𝙬/ 𝙁𝙧𝙞𝙚𝙨 ($88) 呢個burger比我想像中有驚喜😜炸雞炸到外脆內軟 入面既雞肉一啲都唔乾 反而嫩滑有肉汁醬汁酸酸辣辣 幾解膩開胃 配料有Mexican chilli、芝士、生菜 同埋焦糖洋蔥 同埋整體成個包幾有墨西哥風味 🇲🇽而伴碟既薯條都誠意滿滿 用咗裏上紅椒粉既cajun fries 甜甜地又香身脆口 夠晒惹味🍟-🔸花生醬朱古力奶昔 ▫️𝙋𝙚𝙖𝙣𝙪𝙩 𝘽
呢間邪惡指數超標既餐廳一直都係我既bookmarks入面
店內環境玩味十足 好多美式deco 打卡一流~
🔸堅揪真煙肉芝士治
▫️𝘽𝙖𝙘𝙤𝙣 𝙂𝙧𝙞𝙡𝙡𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙚𝙚𝙨𝙚 ($76)
三文治即叫叫烘 上菜時非常熱辣辣
但包身較油 拎起黎食嗰陣成手都係油 有啲狼狽🥶
🔸炸辣雞漢堡配薯條
呢個burger比我想像中有驚喜😜
炸雞炸到外脆內軟 入面既雞肉一啲都唔乾 反而嫩滑有肉汁
甜甜地又香身脆口 夠晒惹味🍟
🔸花生醬朱古力奶昔
▫️𝙋𝙚𝙖𝙣𝙪𝙩 𝘽𝙪𝙩𝙩𝙚𝙧 𝘾𝙝𝙤𝙘𝙤𝙡𝙖𝙩𝙚 𝙈𝙞𝙡𝙠𝙨𝙝𝙖𝙠𝙚 ($59)
黎得呢間餐廳食野又點可以唔試吓佢地既特色奶昔~
好可惜皇牌既焦糖花生醬煙肉奶昔已經一早sold out😢😢
不過今次呢杯花生醬朱古力奶昔都好有驚喜 飲落口感同味道都非常非常濃郁 好漿口 但味道又唔會甜到起啖
而且入面仲飲到粒粒既粗粒花生碎 增加口感之餘仲幫到成杯奶昔提升層次 水準十足 果然係招牌飲品😚