今日要嚟分享我喺長沙灣「極之拉麵」嘅美味之旅,同一班新朋友加一起喺狹小嘅店堂內,共享嘅良辰🌝。首先我哋點咗「終極之_廣島牡蠣濃湯拉麵」,只見師傅專心咁為我哋烹調,邊講解邊煮,氣氛好🥳。每碗湯面嗰三粒日本廣島蠔真係紮實有份量,再配上美味的溏心蛋同軟嫩牡蠣同慢煮叉燒,每一口都飽滿嘅味道,真係正🤭!再我哋就點咗「極之真鯛白湯拉麵」,湯底濃郁嘅鯛魚味喺口中廻旋,令人回味無窮😌。而且湯料滿滿,有鯛魚片、叉燒同溏心蛋,真心豐富🤩!配上炸魚皮,口感好獨特呀😜。至於最後嘅「唐揚烤雞」,喺剛剛啲麵飽住肚,再嚟個雞,味道鮮美得嚟又飽滿,真係好滿足,全番啲料食得乾乾淨淨添🥳!總括講嚟,我會俾抵食推薦嘅「極之拉麵」嚟試,呢度嘅體驗真係打一百分! 嚟到係賞味之旅,同時亦係感受藝術之旅,我哋住嗰一刻,食完都唔捨得走😌。掰掰咯,下次見👋🥴!"