2018-10-21
點解會話極隱蔽唔係因為佢地點偏僻,係因為佢係石板街同威靈頓街之間,平時石板街d小販係會遮住店面,差d就同佢刷身而過。餐牌好多新𩓙的菜色,都係老闆原創的。講返食物,餐廳好多款食物都落重海膽,好似呢個海膽杯,十層包括燒白飯魚脆片,北海道紫海膽,海葡萄,拖羅,三文魚子,白蝦,蟹魚,個底仲有海帶碎。其中有3層係海膽,每啖都成口海膽的感覺好好,香濃唔腥。三文魚子都係,新鮮鹹香脆卜卜一d都唔腥。芝士燒年糕皮薄餡靚,層皮薄到有d脆,芝士流心啱啱焗起熱到辣口,用紫菜包住食更唔會整污糟隻手。清酒鮑魚雞翼已經起咗骨,啖啖肉,雞翼入邊包住原隻鮑魚,雞翼燒得香脆多汁,散發陣陣清酒香味,鮑魚仲好爽口彈牙唔韌。呢個着火的卷物視覺效果不得了,火灸的反卷topping有海膽同帆立貝同蟹子,淋上燒汁蛋黃醬更加惹味,其實淨係堆火都夠影相打卡。蟹子青蘋果沙律份量都幾多,蘋果絲切得好幼好考師傅刀工,新鮮酸甜的青蘋果感覺好fresh,比一般蘋果酸少少。海膽蟹子芝士焗蠔連個碟都似蠔,蠔面鋪滿芝士,再落重海膽,一啲都唔手軟,海膽同蠔一樣濃味,但係又唔會搶到對方的味。三文魚壽司fushion左白飯魚脆片,以為味道會好怪,入口又唔覺,
三文魚壽司fushion左白飯魚脆片,以為味道會好怪,入口又唔覺,新鮮的三文魚同脆口的蟹子同魚片又有新的口感。
招牌菜之一的海膽蒟蒻麵,重口味的海膽和淡口味的蒟蒻麵好配,麵質冰涼爽口彈牙,唔易斷,加上蒟蒻本身零脂肪,食多多都仲有quota。
海膽雪糕點止topping有海膽咁簡單, 雪糕球入邊都有一絲絲海膽肉,咸咸地的海膽配上甜甜的雪糕,海膽迷必試,不愧係自家制真材實料的菜式。