2024-09-03 319 views
📍牛大人台灣火鍋 ⭐️極高CP值台式火鍋牛大人台灣火鍋不嬲都抵食,而家仲要做緊任食 Dreyer's雪糕🍦推廣,唔嚟捧場就真係唔俾面😏 Book左枱食dinner ,7點去到已經全場full house❗️我地嗌左極上和牛🐮吃到飽套餐 ,120分鐘🕰️任飲任食,有高質牛肉、台式小食、自助火鍋配料、飲品及甜品,仲可以任食 Dreyer's同movenpick雪糕🍦,咁多嘢食價錢都只係$328!大癲!CP值高到嚇親人👍🏻 🏫餐廳走台式木系風格,環境舒適寬敞,加埋啲落地大玻璃,chill & cozy極上和牛套餐($328) 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻打得🥘邊爐,湯底一定係重點,我哋揀咗「👵🏻阿嬤養生濃湯鍋」,有濃濃嘅胡椒味同🧄蒜香味,湯入面仲加左唔少養生同健康配料,清甜得嚟又唔會咁油膩食肉獸嘅我哋嗌左手切封門柳、安格牛小排,A5黑牛。封門柳🐮雖然肉厚,但一咬落去肉汁就會標哂出黎,係咁多款牛肉入面,牛味最濃。相反牛小排 就非常嫩滑,厚薄適中,充斥着和牛嘅濃厚油脂香味,中意吃偏瘦肉嘅 buddies可以order呢一款。其他肉類就不過不失😂 另外餐廳每枱贈送一客澳洲M9和牛牛丸,牛丸🐂彈牙又多汁 自助區
📍牛大人台灣火鍋 ⭐️極高CP值台式火鍋

極上和牛套餐($328) 👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻

自助區有多款肉丸🍡同蔬菜🥬提供,最愛吃香菇貢丸及芋心貢丸,入口爽口彈牙。蔬菜就最鍾意食水蓮,吸收曬湯嘅精華,翠綠爽甜

必食黑松露海鮮漿,黑松露味好香

飲品🥤區有大量茶同汽水🧃選擇,款式豐富,有洛神花、白桃烏龍、桂花烏龍等,仲有我超鍾意嘅鴨屎香檸檬茶,質素拍得住d手搖店🧋

蜜桃啤酒🍺,酒味不算濃,但有淡淡桃香氣,好啱夏天飲

甜品🍨我哋就order咗台灣仙草凍,口感爽滑彈牙,好消暑解涼。雪糕🍦有movenpick同dreyer's 選擇,我哋就各試咗一款,為今晚嘅晚餐畫上一個完美嘅句號😋

👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻(最推薦)- 👎🏻(可以唔使試)

🍱餐廳:牛大人台灣火鍋吃到飽
🏫地址:荃灣眾安街55號大鴻輝(荃灣)中心16樓

#stilleating 荃灣 #荃灣美食 #九龍美食 #香港美食 #新界美食 #hkfood #hkfoodie #foodie # 打邊爐#hotpot