2021-01-27
朋友食過一次呢間走型格路線嘅Black Coffee介紹我哋嚟再食一次🖤🖤🖤我朋友做回頭客喎,期望自然更加高入到嚟一抬頭見到大大個鼓勵香港人嘅橫額掛喺天花板,即刻醒神晒!餐廳採用落地大玻璃窗採集自然光,純黑色嘅主題配工業風嘅擺設,好有型😎約傍晚五點幾左右入座,第一份甜品等到最後一份已經天黑,都明白嘅,梳乎厘全部即叫即做,要食好嘢就要等待。Orange Suzette Soufflé Pancakes 🍊$88其實平時好怕食橙味嘅嘢食,一來怕藥水味二來怕橙皮有苦味,但呢個橙蜜味嘅pancakes係幾有驚喜,上面兩塊糖漬橙用蜜糖煮過,橙皮嘅苦味已經被蜜糖稀釋左,食落酸酸甜甜,好fresh。不嬲蜜餞水果都係心機之作,欣賞嘅Honeycomb butter Soufflé Pancakes 🍯$88呢一份疏乎厘相對蛋香更加出,牛油味相對太多太大塊,我覺得牛油可以俾細塊啲,honeycomb就俾多啲,因為真係唔係好食到蜜糖味😥Dirty tiramisu $65今餐最鐘意嘅一個甜品,呢份tiramisu擺盤好得意,開宗明義話自己係「污糟」🤣朱古力嘅甜度絕對唔係死甜,味道之間係有層次,食得到咖啡酒
介紹我哋嚟再食一次🖤🖤🖤
我朋友做回頭客喎,期望自然更加高
Dirty tiramisu $65
今餐最鐘意嘅一個甜品,呢份tiramisu擺盤好得意,開宗明義話自己係「污糟」🤣朱古力嘅甜度絕對唔係死甜,味道之間係有層次,食得到咖啡酒嘅味,Mascarpone Cheese依然保持一個半溶化嘅狀態,唔太軟爛又唔太凍。最好味嘅tiramisu一定係半甜半苦,而師傅將味道拿捏得好好
Black Sugar Hojicha Latte ☕️$39 hot
首先要欣賞吓佢賞心悅目嘅拉花💖 味道雖然話係黑糖,但可能因為前邊甜品嘅關係所以基本上飲唔到甜味,煎茶嘅味道好香,我哋一致認為呢杯飲完好溫和好舒服
來到晚市時間人龍相當誇張,門口已經排咗10個人等位,相信呢間餐廳都有唔少回頭客同粉絲支持,我哋都唔吧住個位咁耐,埋單走人嚕~