2021-05-02 122 views
銅鑼灣嘅L Place好多嘢食,而且好多都坐得好舒服,又唔會太多人,今日就去咗Y Pasta 食 lunch。佢哋嘅午市套餐非常之抵食, $100左右有湯、高質嘅意粉、同埋一杯嘢飲。所以我同朋友就一人叫咗一個set。朋友最近個鼻有啲唔舒服,所以叫咗法式芝士浮台洋蔥湯,法式洋蔥湯上面通常都會有一塊包,浸落去碗湯上面吸收晒碗湯嘅味道同精華。如果肚餓嘅可以叫呢個湯,就有啲嘢食住先。點樣知道碗湯足料呢?就係因為朋友食完之後話個鼻即刻通返晒,都唔知係咪心理作用。我就叫咗個忌廉黑松露野菌湯,本身忌廉湯已經好好飲,黑松露油仲非常之香,未飲已經好滿足。我叫咗卡邦尼蛋汁意粉,有別於一般嘅卡邦尼意粉,呢度加咗蛋汁,比平日食到嘅味道更加濃郁,煙肉亦都做到啱啱好香脆。朋友叫咗柚子胡椒雞肉扁意粉,小小辣辣地之餘又有好香嘅柚子味,味道非常清新。飲品方面我哋叫咗蜂蜜檸檬,清清哋甜甜哋,配合返頭先較為膩嘅卡邦尼意粉。朋友就叫咗杯Cappuccino,賣相睇落去都好吸引,睇得出係有誠意嘅咖啡。

法式芝士浮台洋蔥湯

忌廉黑松露野菌湯