2019-11-27 2082 views
大大話話喺觀塘到食個10幾間樓上嘅西餐,不過就好少去駱駝漆搵嘢食,因為感覺嗰邊係賣嘢多,問同事關於駱駝漆嘅食肆,佢就帶咗我嚟呢間,餐牌都係同其他工廈嘅西餐大同小異。同事就介紹我食雞扒,佢食得出一定係慢煮,因為啲雞肉煮得好滑,但係我見到餐牌有越南燒乳豬好吸引,因為唔係度度有得食,所以就決定試食,雖然係午餐牌裏面最貴嘅set要$138,但係嚟到個賣相就已經覺得佢值,隻豬髀份量都大,佢哋出餐嗰陣仲俾你睇一睇先然後先再攞去切。食落去個口感外脆內嫰,真係無得輸。咁嘅質素,如果喺出面食起碼兩舊水,佢煮到有啲似葡國乳豬,不過係更好食。個豬皮又薄又脆,肉質又滑又嫰。食完之後覺得呢一間樓上西餐可以稱得上為觀塘最強。食落去就知道廚師有心煮,絕對比我之前食個10幾間嘅好,以咁嘅價錢絕對稱得上係物超所值,極力推介👍🏻