2021-05-03
荃灣西工業區有一間好受歡迎嘅樓上cafe, 有好多人都中意約埋friend 上去chill 下架~ 最近仲新岀咗Tea Set 比各位少女滿足打卡嘅慾望添~ 環境裝修有啲似自修室,周圍都係木做嘅書架~ 仲有結他同單車做裝飾~ 俾人一種好舒服文青嘅感覺~ 打卡friendly(*゚∀゚*) Food /Dessert : 📸📸📸📸/5Environment : 📸📸📸.5 /5 Price 💰Afternoon Tea Set —— $288/2 , $148/1實物比相更加壯觀㗎! W(`0`)W 好鍾意佢嘅金色甜品架,好grand嘅感覺~ 而且每種食物都係佢哋自己研發自己整架全部都獨一無二~~ 大加分! 其實樣樣嘢食都好食淨係攞幾樣最特別嘅來講啦! 斑蘭意式奶凍 佢哋自己研發嘅甜品! 事實上我自己好怕斑斕味嘅甜品,因為好容易整得唔好食,不過呢個奶凍非常出色! 真係用班蘭葉打出嚟架! 而且冇斑斕嗰種草青味,係我食過最好味嘅斑斕味甜品! 柑橘伯爵茶慕絲蛋糕超高品質嘅蛋糕!少少酸酸甜甜加上伯爵茶嗰種獨特嘅味道,我自己超鍾意! ! 自家製英式鬆餅佢哋連鬆餅都係自己整,睇真啲原來係心型㗎~
打卡friendly(*゚∀゚*)
Food /Dessert : 📸📸📸📸/5
Environment : 📸📸📸.5 /5
Price 💰
其實樣樣嘢食都好食淨係攞幾樣最特別嘅來講啦!
斑蘭意式奶凍
柑橘伯爵茶慕絲蛋糕
自家製英式鬆餅
佢哋連鬆餅都係自己整,睇真啲原來係心型㗎~ 好鍾意呢啲細節位~
推薦值: ⚜️⚜️⚜️⚜️.5 /5
超推介呢個誠意之作! 將自家製嘅美味帶來靚靚嘅tea set到💛