2019-08-17 2437 views
夏日炎炎, 一到呢d季節就會聯想到榴槤tea buffet, 所以一個月前就上網search睇下去邊間食, 都有幾間做緊榴槤主題㗎, 但就決定食都會海逸如果係都會海逸酒店官網買早鳥優惠, 可以享有20%折扣, 折後都係$277一個人 我地下午3點20分去到, 係大堂拎飛排隊, 3點25分就入去了, 所有枱都滿晒, 空無一席第一時間當然食冷盤, 冷盤有蝦同青口🍤, 然後就有沙律吧🥙日式食物🥗有刺身有壽司🍣有天婦羅, 有冷麵行入去有粥麵🍜, 又有點心區有pizza🍕Burger🍔有墨西哥卷🌯有細蟹蓋等等最後當然係瘋狂食甜品榴槤甜品有:即叫即做嘅pancake, pancake餡可選擇榴槤蓉或者其他生果, 而pancake皮可以選擇原味或朱古力味, 我當然揀咗榴槤蓉原味pancake, 啖啖榴槤肉🤤正!仲有榴槤流心撻, 榴槤Pizza, 斑蘭榴槤流心布甸, 榴槤木糠蛋糕, 榴槤忌廉蛋糕, 榴槤脆批全程飲咗3杯榴槤奶昔, 超好飲, 榴槤肉溝奶🤤🤤必飲除咗榴槤甜品外仲有栗子撻必定要食每次buffet最後嘅環節就係食雪糕, 有4款雪條同4款雪糕, 全部都係haagen dazs😍真係飽到行唔郁

空無一席

第一時間當然食冷盤, 冷盤有蝦同青口🍤, 然後就有沙律吧🥙

日式食物🥗有刺身壽司🍣有天婦羅, 有冷麵

行入去有粥麵🍜, 又有點心區
有pizza🍕Burger🍔有墨西哥卷🌯有細蟹蓋等等

最後當然係瘋狂食甜品

全程飲咗3杯榴槤奶昔, 超好飲, 榴槤肉溝奶🤤🤤必飲

除咗榴槤甜品外仲有栗子撻必定要食

真係飽到行唔郁 大滿足

榴槤流心撻
$277 (Tea)