1K
2018-10-15 110 views
如果喜歡吃榴槤嘅朋友,你將會喜歡上這裡,如果要食榴槤,除了買回家吃,或到某些有賣榴槤嘅甜品店品嘗外,我估都沒有什麼好地方,但這裡除了可以座下慢慢食之外,佢嘅榴槤品種還有不同選擇,同有最頂級嘅貓山王吃,位置就行遠少少,但唔緊要,最緊要有心中最愛!一出升降機就已經榴槤香撲鼻,行入去就見到不同種類嘅榴槤食品,而最吸引我係份榴槤品鑑盤以嘗鮮價$150,以呢個價錢可以一次品嘗五種不同口味,當中必有嘅貓山王吃,事不宜遲,而味道就係由淡到濃味,其實他們亦好細心地排好,而因為當中會有按季節情況而並不是每五件都係想同,先由名種開始,肉質較實,但入口鮮甜,跟住就係件長柄,外貌同個名字相似,它比其他的榴槤肉較長身,入口軟滑都好鮮甜,再來就係件金包,暫時最甜嘅一種,口感十分幼滑,正!接住就係件D24,肉質柔軟帶點酒香,十分嘢未!最後就係榴槤中嘅極品貓山王,肉厚核細,入口時帶點苦,但好快就分到這並不是苦,是甘,慢慢從口中回盪出來,而個種入口即溶嘅感覺超正!除此之外還賣了筒榴槤炮谷回家同家人一齊分享一下,這裡除了可以座下品嘗新鮮榴槤食外,還有以榴槤製成嘅特色飲品,個人就點了一舊貓山王跌落奶$58,超濃郁嘅榴槤味配

除此之外還賣了筒榴槤炮谷回家同家人一齊分享一下,這裡除了可以座下品嘗新鮮榴槤食外,還有以榴槤製成嘅特色飲品,個人就點了一舊貓山王跌落奶$58,超濃郁嘅榴槤味配埋舊貓山王果肉,真係超正!

喜歡榴槤嘅朋友必到之處!
Type of Meal
Tea