2017-06-05
駕車途經見到好大個招牌寫住「榴蓮王」,恰巧有少少餓,身為榴槤控嘅我哋便決定到店試下,順便醫肚。一如想像,店家有多款榴槤食品供應,包括飲品、雪米糍、班㦸、泡芙、心太軟、拿破崙、布丁、蛋糕、榴槤冰、榴槤卷、榴槤肉、榴槤肉醬,最特別嘅係有榴槤Pizza同白雪餅。款款都想試,但係肚子空間有限,所以叫住幾樣試吓先。榴槤奶昔 $38榴槤奶昔好香滑,見到有一大堆果肉喺入面,好足料。D24榴槤白雪餅 $20白雪餅有好多口味供應,我哋就揀咗榴槤餡。見到店家喺現場新鮮烤製,一上桌已經聞到香氣撲鼻。餅質好軟彈,原來係用日本米漿製成,健康得來口感又好。餅中間熱暖的榴槤,香味很濃郁。全果肉貓山王榴槤Pizza $58估唔到榴槤可以做pizza,更加估唔到榴槤同芝士味會咁夾。薄薄的餅底又香又脆,上面佈滿榴槤果肉,再加上一層分量十足嘅芝士,味覺和口感都很豐富。芝士重要做到拉絲效果!店家仲好細心咁提供埋膠手套拎pizza 食,夠晒衛生!流心榴槤心太軟 $48見住心太軟喺焗爐即製。食完其他嘢,心太軟剛好出爐,時間啱啱好。有忌廉、朱古力醬同果醬伴碟,賣相很精美,食得又睇得。還伴有一球榴槤冰,有很香甜的榴槤味,夠冰凍,食到
榴槤奶昔 $38
榴槤奶昔好香滑,見到有一大堆果肉喺入面,好足料。
榴槤奶昔
全果肉貓山王榴槤Pizza $58
全果肉貓山王榴槤Pizza
全果肉貓山王榴槤Pizza
流心榴槤心太軟 $48
見住心太軟喺焗爐即製。食完其他嘢,心太軟剛好出爐,時間啱啱好。有忌廉、朱古力醬同果醬伴碟,賣相很精美,食得又睇得。還伴有一球榴槤冰,有很香甜的榴槤味,夠冰凍,食到尾聲也沒有溶的跡象。心太軟內有榴槤漿和朱古力漿,流心效果剛好。蛋糕外層香脆,有水準!
流心榴槤心太軟
流心榴槤心太軟
已想著下次要來嚐嚐其他 & encore!