2019-01-19
樂天經典, 又一經典! 與朋友們吃飯, 未點菜之先, 大家已對前茶讚不絕口。係熱辣辣既鹵水栗子同花生呀! 又甜又濃既汁完完全全滲入栗子同花生裡, 好吃! 我們一來就點了個藥材走地雞湯, 湯的味道甘甜, 有藥材的甘味, 但不失鮮雞的香而濃郁味, 而且雞肉軟滑, 好喝好食! 小食有脆炸美人魚, 超薄超香脆超甜, 食完一件再一件, 停唔到口。還有那件招牌扣肉飽, 屬冇得輸系列! 簡單的麵包軟棉, 厚度大小剛好配搭扣肉的鬆香肥美, 一定要試!蔬菜方面都唔弱勢, 極具創意的四大天王甜甜辣辣的, 有茄子, 甜豆, 豆角和秋葵, 是我推介之選! 南洋森巴空心菜中的通菜爽口, 味道微辣, 不錯。三杯鴕鳥肉是我全晚欣賞之一, 香葉配炸薑片炒起來香味十足, 且完全滲入鬆軟鴕鳥肉中, 很惹味!一場愉快的甜品是一餐晚餐的美好句號。我們點了三色桂花斑蘭糕, 椰子西米露湯圓, 酸甘香茅凍。三款各具特色, 最前者桂花味重, 很清甜冰凍。西米露是熱熱的, 甜甜的, 暖心滋潤, 香茅凍冰凍得來清神怡人, 入口的味道清新感強, 吞後都有香味留在口腔。這晚滿意十足, 會再來!
這晚滿意十足, 會再來!