2023-02-10 1283 views
上次嚟食lunch,覺得餐廳食物質素高,一直想再嚟,今次就夜晚嚟試吓晚餐,一樣冇失望,甚至有驚喜😍揀咗個豐盛雙人晚餐,內容有麵包、有湯、有頭盤、有兩個主菜同一個甜品,當然仲有飲品,頭盤同每個主菜都係四選一,選擇之間差異好大,一定可以選到喜歡的。小編今次就選對了,頭盤天使麵,兩個主菜分別係黑毛豬鞍同手工意粉,味道口感豐富,份量亦剛好,最驚喜係甜品,嗰造型同攞盤超級靚,其他地方未見過,似乎係餐廳獨創😍✼﹘豐盛雙人晚餐﹘✼● 麵包酸種法國麵包 - 軟硬適中,小小兩件,份量剛好● 湯品是日餐湯 - 唔係簡單嘅南瓜湯,湯內多了一啲碎粒,多了咬口層次更豐富● 頭盤海膽及三文魚子冷天使麵 - 天使麵分兩份放,擺盤用心又貼心,海膽同三文魚子分閧放,賣相精美,海膽同三文魚子嘅鮮味有天使麵混和,感覺更開胃● 主菜A西班牙純種杜洛克黑毛豬鞍 - 杜洛克豬喺歐洲名種豬,肉質鮮嫩,油花細緻,色澤同味道都好吸引,這裏一大塊,表面煎香可口,內裏剛熟嫩滑,少許胡椒帶起肉質鮮味,出色醬汁也要記一功● 主菜B鮮刨黑松露野菌手工意粉 - 手工意粉同機造意粉,最大分別係意粉表面會粗一啲冇咁滑,但這反而更吸引,多點咬口多點口感

✼﹘豐盛雙人晚餐﹘✼

● 麵包
酸種法國麵包 - 軟硬適中,小小兩件,份量剛好

● 湯品

● 頭盤

● 主菜A

● 主菜B
鮮刨黑松露野菌手工意粉 - 手工意粉同機造意粉,最大分別係意粉表面會粗一啲冇咁滑,但這反而更吸引,多點咬口多點口感,另外黑松露確實能將野菌與蘑菇蓉提升味道,而巴馬臣芝士與忌廉做成嘅醬汁質地不粘,口感非常好

甜品
巴斯克朱古力芝士蛋糕配雲呢拿雪糕 - 小編覺得這個係整餐嘅高潮,賣相靚到不得了,味道方面,件巴斯克朱古力芝士蛋糕甜度適中,鬆軟剛好,配上雲呢拿雪糕同碎粒,好味到一位食完都冇問題,如果有兩件就更滋味。
酸種法國麵包
巴斯克朱古力芝士蛋糕配雲呢拿雪糕
$364 (Dinner)
酸種法國麵包