1K
2022-07-04 315 views
# #淺水灣 @shokuhongkong🥳Happy Birthday Dear! 前年你在淺水灣為我慶祝生日, 今年我在淺水灣為你慶祝生日🥰! 帶你去我愛的備長炭串燒日式食店, 由天光食到天黑!! 🐖備長炭鹽燒黑豚腩 $68/串 ~ 份量滿滿, 肉身好厚, 經燒過後外皮焦香, 油脂甘香, 滿滿的炭燒味! 🐣備長炭燒博多地雞翼 $88/2串 ~ 中翼連翼尖, 燒得好香脆, 肉質仍然嫩滑, 讚! 🍤蝦天婦羅 $188 ~ 蝦好爽身, 味道鮮味, 粉漿唔厚, 讚!🍣火山卷 $188 ~ 包括有吉列豬扒、火炙芝士和辣沙律醬! 被圖片吸引, 估唔到實物同樣精彩! 吉列豬扒好厚身, 內裡爽有新鮮蔬菜, 味道層次豐富! 🐥日式炸雞 $98 ~ 粉漿唔厚, 雞肉用上脾肉, 多汁又唔肥膩, 配搭醬汁同食, 不錯! 🐄和牛炒飯 $208 ~ 有人話好肚餓, 要食飯! 和牛份量好多, 肉質嫩滑, 飯炒得乾身, 讚! 🌊坐窗邊, 望著海灘涼著冷氣, 超正!
# #淺水灣 @shokuhongkong

🌊坐窗邊, 望著海灘涼著冷氣, 超正!

Type of Meal
Dinner