2022-06-21 149 views
今日約咗整電話喺尖沙咀嘅Apple,整完電話都已經差唔多6:00pm, 又係晚飯嘅時候,行前少少見到呢幢大廈,發現好多唔同嘅美食,最終揀咗呢間居酒屋去到居酒屋梗係要試吓啲手工啤酒,揀咗支抹茶味,喺氣泡中常到略帶苦味嘅抹茶味同啤酒花嘅甜香又感覺到濃郁嘅嫩草香氣,非常滿意啤酒仲夠晒凍這件帶子壽司,帶子非常大粒,加上少許Wasabi,一放入口,口腔非常滿足,帶子口感軟林,而帶有少少爽口感,肉質鮮甜细膩,十分新鮮,而他的米,是選用日本珍珠米,飯身軟硬適中,粒粒分明。這件海膽軍艦,一放入口,紫菜卜卜脆,海膽味甘香,細味品嘗海膽的鮮味在口腔內徘徊,非常好食。這件赤蝦壽司,赤蝦非常大隻,食一口蝦肉,味道鮮甜,又爽口我非常喜歡三文魚壽司,加上芥辣一齊食,三文魚越食越甘香,滿口油脂非常好食日式薯仔沙律,份量雖然不算太多但非常啱我口味沙律最重要當然係個沙律醬,呢款沙律醬啱晒我,味道不太濃郁,不會搶咗主角嘅風頭,口感冰涼薯仔入口即溶入面仲有些煙肉碎作為餐前嘅小配角一流另外叫咗幾款串燒,翠玉瓜,燒完依然非常爽口,又唔乾身,上面放有輕微嘅調味料,入口都依然鮮甜,做得最出色當然係燒豬腩肉一層肥一層瘦,咬落口感一流
今日約咗整電話喺尖沙咀嘅Apple,
整完電話都已經差唔多6:00pm,
又係晚飯嘅時候,行前少少見到呢幢大廈,
發現好多唔同嘅美食,
最終揀咗呢間居酒屋
去到居酒屋梗係要試吓啲手工啤酒,
揀咗支抹茶味,喺氣泡中常到略帶苦味嘅抹茶味
同啤酒花嘅甜香又感覺到濃郁嘅嫩草香氣,非常滿意
啤酒仲夠晒凍

這件帶子壽司
帶子非常大粒,
加上少許Wasabi,一放入口,
而他的米,
是選用日本珍珠米,飯身軟硬適中,
粒粒分明。
這件海膽軍艦,
一放入口,
這件赤蝦壽司
赤蝦非常大隻,
食一口蝦肉,味道鮮甜,又爽口
我非常喜歡

日式薯仔沙律,份量雖然不算太多但非常啱我口味
沙律最重要當然係個沙律醬,
呢款沙律醬啱晒我,
味道不太濃郁,不會搶咗主角嘅風頭,
口感冰涼
薯仔入口即溶
入面仲有些煙肉碎
作為餐前嘅小配角一流
另外叫咗幾款串燒,翠玉瓜,
一層肥一層瘦,咬落口感一流,味道仲做得非常好👍🏻,脂肪同肉嘅比例都好均勻

蒜蓉辣椒焗蜆肉,
期間限定$68,蜆size雖然唔大隻,但係非常新鮮,
火候控制得啱啱好,
蜆肉嫩滑,味道非常鮮甜,加上有少少辣椒蒜香
令到味道更加突出

• 薯仔沙律