2022-10-16
近排多咗同朋友去呢類bar and restaurant chill吓 今日嚟咗呢間喺尖沙咀嘅樓上bar🫢餐廳舖面唔算好大 用咗黑色仿雲石枱配淺藍色嘅凳 感覺都幾型格😌 餐廳亦都有戶外平台 不過呢排天氣咁熱 都係選擇返室內嘅位置坐😺秘魯式吞拿魚片呢碟Starter好有層次😋 有蟹籽同甜蝦喺吞拿魚蓉上面 吞拿魚蓉就用蛋黃醬放喺塊炙燒過連皮嘅吞拿魚片上面 最底仲有塊脆片 呢碟除咗食到吞拿魚嘅魚香之外 仲有甜蝦嘅黏口 真係口感好豐富🐟龍蝦汁軟殼蟹農夫包成大隻軟殼蟹夾喺農夫包中間🦀 軟殼蟹外面脆脆地 入面仲有蟹膏 龍蝦汁同農夫包都幾夾 龍蝦汁仲有好多配菜 例如番茄仔 青瓜 洋蔥 配埋脆卜卜嘅農夫包食真係幾好味🥯蒲燒鰻魚意大利飯鰻魚都幾大條 冇咩碎骨 意大利飯好creamy 飯粒有少少咬口 又唔會過硬😌Shiva呢杯cocktail 有White Rum, Passion Fruit, Apple Juice, Blue Curacao liqueur, Lime Juice, Ginger Ale 味道比較似青檸梳打 好清新🍋Tamama 另一杯cocktail 材料有Baileys, Str
呢碟Starter好有層次😋 有蟹籽同甜蝦喺吞拿魚蓉上面 吞拿魚蓉就用蛋黃醬放喺塊炙燒過連皮嘅吞拿魚片上面 最底仲有塊脆片 呢碟除咗食到吞拿魚嘅魚香之外 仲有甜蝦嘅黏口 真係口感好豐富🐟 龍蝦汁軟殼蟹農夫包
成大隻軟殼蟹夾喺農夫包中間🦀 軟殼蟹外面脆脆地 入面仲有蟹膏 龍蝦汁同農夫包都幾夾 龍蝦汁仲有好多配菜 例如番茄仔 青瓜 洋蔥 配埋脆卜卜嘅農夫包食真係幾好味🥯 蒲燒鰻魚意大利飯
鰻魚都幾大條 冇咩碎骨 意大利飯好creamy 飯粒有少少咬口 又唔會過硬😌 Shiva
呢杯cocktail 有White Rum, Passion Fruit, Apple Juice, Blue Curacao liqueur, Lime Juice, Ginger Ale 味道比較似青檸梳打 好清新🍋 Tamama
另一杯cocktail 材料有Baileys, Strawberry, Strawberry liqueur, Yoghurt liqueur, Milk 呢杯有少少似士多啤梨smoothie🍓 味道偏甜好易入口 牛角包窩夫配雪糕
牛角包窩夫保持到牛角包嘅酥脆質感 唔係咁多間餐廳做到🥰 值得一讚 窩夫配有酸酸地嘅果醬 唔會過膩 呢間餐廳除咗可以飲吓野之外 食物質素都好高 我同友人都食得好開心😁