2022-12-14 2 views
天氣開始凍就想食熱辣辣嘅嘢, 雞煲同串燒係我即刻想食嘅嘢! 喜聚燒係第一次嚟 (尖沙咀咁方便之前竟然冇發現). 入到門口就見到勁靚嘅壁畫, 行入見到場內吊燈都好花心思, 全部痴滿晒sticker. 位置都好闊落, overall感覺好日式, #掛住日本mode!🐔 喜聚麻辣滋補鮮烏雞烏雞湯屋企經常煲, 但係拎嚟做雞煲真係第一次, 仲要加埋蟲草花, 成件事好滋補! 平時食烏雞都覺得佢啲肉好滑, 拎嚟做雞煲真係好正! 雞煲唔算辣但係好入味, 我仲強烈建議老闆娘考慮下加白飯, 好想撈埋個汁!呢度嘅串燒火候十足, 即叫即整, 師傅都係一整好就即刻夾出嚟, 唔會好似平時串燒咁有好多多餘嘅碟. 每次上嚟都係熱辣辣而且份量好足. 最鍾意係明太子釀雞翼, 本身無骨雞翼係懶人恩物, 入邊仲要塞滿明太子, 一啖咬落去, 夫復何求!🍗 明太子釀雞翼🦪 燒珍寶大扇貝 (蒜蓉)🧀 燒芝士響鈴🍄 芝士焗意大利大啡菇🍆 燒茄子🥦 蒜蓉牛油焗娃娃菜🥩 燒紐西蘭羊架🐟 燒香脆日本鱈魚乾🍻 青檸梳打+巨峰提子沙冰

🐔 喜聚麻辣滋補鮮烏雞

🍗 明太子釀雞翼
🦪 燒珍寶大扇貝 (蒜蓉)
🧀 燒芝士響鈴
🍄 芝士焗意大利大啡菇